Кропивницький може бути центром мистецького життя – віце-президент Української Федерації Америки

До Кропивницького прямо з Америки приїхав віце-президент Представництва Української Федерації Америки в Києві (UFofA) Тарас Левицький. Він розповів про організацію, а також перспективу співпраці Кропивницького із УФА. Це організація, яка допомагає нашим військовим з реабілітацією, захищає українські інтереси на державному рівні у США, а також зосереджена на розвитку культурної українсько-американської співпраці.

Повідомляє Перша електронна.

Українська Федерація Америки – це благодійна неприбуткова організація, яку у 1991 році заснували в США.

Тарас Левицький розповів, що Кропивницький може стати містом, де відкриється осередок УФА, адже місто має багато талантів та перспектив:

«Кропивницький для мене завжди був центром мистецького світу. У мене є декілька планів, як можна заангажувати художній світ. Я думаю, що якраз Кропивницький може бути центром, адже у вас все є, а ми хочемо трішки того таланту, щоб можна було його з’єднати і розповсюджувати».

Прес-конференцію організувала голова ГО “Українська платформа демократичних ініціатив” Віта Атаманчук. Вона розповіла, що з Тарасом Левицьким знайома давно – він часто надавав допомогу Кіровоградщині, коли це було необхідно. А майбутня співпраця Кропивницького з УФА – чудова перспектива розвитку міста.

Із метою допомоги українському суспільству, 3 серпня у Києві відкривається Представництво Української Федерації Америки в Києві (UFofA).

«Офіс у Києві очолюватиме Василь Костицький. Представництво відкривається для того, щоб пришвидшити контакт між людьми та громадською організацією. Щоб люди могли дзвонити і підказувати, що Америка може зробити, аби людям було краще», – розповідає Тарас Левицький

УФА спрямована на захист українських інтересів на державному рівні у США, збереження української культурної та історичної спадщини, розвиток культурної українсько-американської співпраці, а також медичної і психологічної допомоги українським військовим та їх сім’ям.

За час своєї діяльності, Федерація передала в Україну медичне обладнання та медикаменти на суму декілька мільйонів доларів США.

Окрім того, УФА організовує безкоштовне лікування українських дітей за кордоном. Упродовж останнього року, УФА забезпечила безкоштовне лікування та реабілітацію у клініках США понад 20 важкопораненим під час Революції Гідності та бійцям із зони АТО.

 «Ми хочемо співпрацювати з громадою і боротися за інтереси України. Хотілось би, щоб саме люди допомагали нам, а ми, в свою черги, допомагали їм», – підсумував Тарас Левицький.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар