На Кіровоградщині 5 ОТГ отримають для розвитку 19 мільйонів гривень

Цього року на реалізацію 8 регіональних інвестпроектів, відібраних конкурсною комісією, з Держаного фонду регіонального розвитку передбачили 64 мільйони гривень. На розвиток об’єднаних територіальних громад області нинішнього року з держбюджету спрямовано 19,1 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт ОДА.

Щодо планів на 2018 рік, начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури ОДА Вікторія Кулікова зазначила, що з територіями вже напрацьовано низку інвестпропозицій, з-поміж яких відібрано 67 проектів на загальну суму 245 мільйонів гривень. Проте остаточний перелік об’єктів буде визначено після оголошення розміру субвенції нашій області.

Окрім цього, Кіровоградщина отримає солідну підтримку у вигляді державної субвенції на соціально-економічний розвиток територій – майже 40 мільйонів гривень – Ці кошти буде спрямовано на реалізацію 32 проектів, – зазначила посадовець.

Як зауважила Вікторія Кулікова, на розвиток об’єднаних територіальних громад області нинішнього року з держбюджету спрямовано 19,1 млн. грн. Кошти буде розподілено між 5 ОТГ, зокрема, Великоандрусівською – 6 млн. грн., Соколівською – 4,1 млн. грн., Новоукраїнською – 3,8 млн. грн., Маловисківською 3,1 млн. грн. та Бобринецькою – 1,9 млн. грн. Також для Мінрегіону підготовлено орієнтовний перелік потреб діючих та майбутніх громад для фінансування у 2018 році.

Окремо начальник управління звернула увагу на проблему інвестування в житлове будівництво. – В області є чимало об’єктів незавершеного будівництва з високим ступенем готовності, які можуть бути допрацьовані в рамках програм забезпечення житлом учасників АТО та співпраці з Фондом молодіжного житлового будівництва, – констатувала Вікторія Кулікова. За її словами, такі об’єкти розташовані здебільше у Кропивницькому (6), Олександрії (6), Світловодську (3) та Знамянці (7).

Також недавно Кабмін визнав спроможними територіальні громади Кіровоградщини.

Нагадаємо, Кіровоградщина зайняла останнє місце у рейтингу областей за формуванням спроможних ОТГ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар