В Устинівці стартував медовий туризм

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація: photo.online.ua

У селі Ганно-Леонтовичеве Устинівського району нещодавно відкрили об’єкт сезонного апітуризму або як його називають “медовий чи бджолиний туризм”.

Як повідомляє сайт Устинівської РДА, голова районної державної адміністрації О.І. Анісімова-Шило здійснила виїзд на територію сільської ради та ознайомилася з нещодавно відкритим місцевим об’єктом сезонного апітуризму.

“Відтепер усі бажаючі мають змогу не тільки помилуватися природними ландшафтами, на які багата ця місцевість, а й практично перевтілитися у справжнього пасічника на спеціально відведеному для цього пасічного господарства”, – йдеться у повідомленні.

ДОВІДКОВО:

Ілюстрація: Allbiz
Апітуризм (медовий або бджолиний туризм) — різновид туризму, що має на меті дегустацію, споживання, купівлю продуктів бджільництва (мед, віск, прополіс, маточне молочко, бджолина отрута, бджолиний підмор, перга, забрус, гомогенат з трутневих личинок) безпосередньо на місці у виробника.

З давніх-давен відомо про лікувальні властивості відпочинку на пасіці, сьогодні пасіки стають екскурсійним об’єктом для туристів. Чим саме пасіка приваблює туристів?

По-перше, це ознайомлення з однією з найдревніших культур людства — культурою бджільництва. Біологія, фізіологія та “соціологія” бджолиної сім’ї, таїнство створення меду, сучасні надбання у технологіях бджільництва — усе це може бути не лише цікавим, але й видовищним. А життя на пасіці та робота з бджолами дарують людині мудрість та наближають її до гармонії з навколишнім світом — мало який з видів відпочинку може цим похвалитися.

По-друге, справжні поціновувачі меду та інших бджолопродуктів радо сприймуть можливість куштувати та купувати їх прямо на місці виробництва, де, крім усього іншого, вони зможуть також пересвідчитись у дотриманні технологій та високій якості продукції пасіки. А особливо привабливими для туристів будуть продукти, до виготовлення яких вони долучились особисто.

По-третє, потужною складовою апітуризму може стати лікувальний туризм. Для оздоровчих цілей можуть використовуватись не лише продукти бджільництва або бджолина отрута, а й цілюща енергетика бджолиної сім’ї, і успішні приклади такого використання вже відомі і приваблюють споживачів.

Апітуризм за всіма ознаками є сталим видом туризму, що не виснажує ресурси, а сприяє їх збагаченню. Його розвиток сприяє соціально-економічному відродженню сільської місцевості, забезпечує диверсифікацію сільськогосподарського виробництва, створює нові робочі місця.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар