На Кіровоградщині готуються до циклону

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
На Кіровоградщині тривають командно-штабні навчання з координації дій органів влади та сил цивільного захисту області у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період. Одним із пунктів підготовки – обговорення алгоритму дій при надходженні циклону.

Інформує Перша електронна із посиланням на сайт ОДА.

Учора, 25 липня, у рамках навчань проведено позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка та за участі заступника керівника навчань – представника ДСНС України Василя Скакуна, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних органів влади.

Під час засідання було обговорено дії усіх спеціальних служб (комунально-технічної, медичної, захисту сільськогосподарських тварин і рослин, охорони громадського порядку, енергетики, транспортного та технічного забезпечення тощо) на випадок надзвичайної ситуації, що може виникнути внаслідок погіршенням погодних умов – надходження потужного циклону на територію області. Зокрема, було заслухано переліки першочергових заходів, які здійснюватимуться в умовах оголошення обласним гідрометцентром штормового попередження (прогнозу сильних дощів, злив, гроз, шквалів).
Після заслуховування доповідачів та обговорення інформації члени комісії вирішили, що за умов виникнення небезпечних стихійних явищ першочергово необхідно забезпечити готовність аварійно-відновлювальних бригад та запас матеріалів для ліквідації можливих аварій у системах життєзабезпечення населення. На початковому етапі виникнення аварій на об’єктах ЖКХ слід не допустити їх переростання до масштабів надзвичайних ситуацій. Першочергове відновлення систем життєзабезпечення слід здійснити в лікарнях та інших соціально важливих об’єктах, забезпечити їх безперебійне постачання водою, електроенергією, газом та продуктами харчування. Значну увагу необхідно приділити моніторингу проїзду на автошляхах області й інформуванню учасників дорожнього руху про виникнення небезпечних ситуацій на ділянках автодоріг, а також завчасній доставці до лікувальних закладів гемодіалізних та тяжкохворих осіб. Також потрібно активізувати роботу щодо попередження виникнення пожеж у житловому секторі та на інших об’єктах. Важливе значення у подоланні наслідків стихії має простійний моніторинг оперативної обстановки та координація спільних заходів усіх служб і підрозділів.
Нагадаємо, учора, 25 липня, також з метою навчання у Кропивницькому імітували евакуацію людей із палаючого будинку. За легендою, через вибух побутового газу у дев’ятиповерхівці сталася пожежа і в небезпеці опинилися 375 мешканців. Когось заблокував вогонь, хтось опинився під завалами, деякі загинули. В цей час небайдужі містяни викликають екстрені служби і починають рятувати людей.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар