Апеляційний суд скасував право власності ПП “Вагран” на проблемний гуртожиток у Кропивницькому

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© gre4ka.info
Мешканці проблемного гуртожитку, що в Кропивницькому по проспекту Університетський, 21, в апеляційній інстанції здобули перемогу над номінальним власником будівлі гуртожитку – ПП “Вагран”, що пов’язане з колишнім суддею та екс-депутатом міськради Володимиром Ярошенком.

Про це Златополю повідомили самі мешканці гуртожитку, які щойно покинули залу судового засідання.

Завдяки рішенню суду, мешканцям вдалося в апеляційній інстанції скасувати свідоцтво на право власності на будівлю гуртожитку, що видано ПП “Вагран”.

Поки рішення в даній справі ще не опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень. Імовірно, представники ПП подаватимуть касацію.

Скасування свідоцтва на право власності за приватним підприємством означає, що будинок, за сприяння міськради, зможе перейти на баланс міста (у комунальну власність), що дасть змогу мешканцям гуртожитку згодом приватизувати своє житло.

Нагадаємо, за інформацією видання Перша електронна газета, історія стосунків ПП “Вагран” та мешканців кропивницького гуртожитку по просп. Університетському, 21 тягнеться з 2004 року. Тоді приватна фірма отримала право власності на будівлю, а через деякий час почала продавати квартири, у яких протягом 10-20 років мешкають люди. Обурені мешканці, які цілими сім’ями фактично мають опинитися на вулиці, влаштовували безліч акцій протесту, аби привернути увагу до цього кричущого, на їх думку, шахрайства. Люди впевнені, що ПП “Вагран” стало власником будинку незаконно. Маючи статус гуртожитку будівля знаходилась у власності міста, і люди мали шанс на приватизацію житлової площі, де вони мешкали протягом тривалого часу, а тепер їх фактично викидають на вулицю.

Із березня по червень 2016 року на площі Героїв Майдану перебував намет, який мешканці гуртожитку облаштували у знак протесту. Вони також неодноразово перекривали центральну вулицю Кропивницького і пікетували міськраду та управління силових структур. Наразі справа перейшла у русло судових розборок.

Мешканець гуртожитку по просп. Університетському, 21 Микола Вовкогон у Кіровському райсуді міста намагався скасувати свідоцтво про право власності на будівлю гуртожитку, яке ПП “Вагран” отримало у 2004 році. Оскільки міська рада своїм рішенням № 3956 від 24 лютого 2015 року скасувала пункт 1 рішення виконавчого комітету міської ради від 23 червня 2004 року № 899 «Про надання статусу будинку для малих сімей гуртожитку по просп.  Університетському, 21» та рішення виконавчого комітету міської ради від 14 жовтня 2004 року № 1546 «Про погашення та зміну правовстановлювального документа на цілу будівлю гуртожитку по просп. Університетському, 21», на підставі яких ПП “Вагран” було видано свідоцтво про право власності на цей будинок, позивачі сподівалися, що суд задовольнить їх позов. Адже виник правовий недолік – право власності на будівлю, яке отримало ПП “Вагран” наразі посилається на відмінені рішення міської влади.

Але 16 травня цього року суддя Павелко І. Л. винесла рішення, яким відмовила позивачу у задоволенні його позову.

Сьогодні в Апеляційному суді закон став на бік мешканців гуртожитку – вдалося скасувати рішення першої інстанції та свідоцтво на право власності ПП “Вагран”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар