За півроку на Кіровоградщині спіймали чотири банди

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Департамент карного розшуку Нацполіції протягом першого півріччя 2017 року затримав 53 організованих злочинних угрупування. Згідно з інфографікою відомства, на Кіровоградщині таких банд затримано чотири.

Інформує Перша електронна з посиланням на Департамент комунікації МВС України.

Звіт оприлюднив заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян учора, 24 липня. Як підкреслив Вадим Троян,  53 організовуних злочинних угрупування – це майже половина (48%) від загальних показників Національної поліції із затримання ОЗГ у першому півріччі 2016-го (109 груп загалом).

У складі викритих Департаментом карного розшуку 53-х злочинних груп – 200 осіб, на рахунку яких близько 800 злочинів.

«Це щонайменше 800 постраждалих, які не сподобалися злочинцям, або ж просто опинилися не в той час і не в тому місці», – інформує заступник глави МВС, підкреслюючи, що жертвами організованих банд сьогодні стають не лише заможні громадяни, а жінки, діти й люди похилого віку.

У п’ятірку лідерів за викритими ДКР організованими злочинними групами увійшли: місто Київ – 9, Дніпропетровська область – 8, Львівська та Полтавська області – по 7, Одеська область – 6 груп.

«Серед викритих злочинів: два умисних вбивства, 11 вимагань, 16 незаконних заволодінь транспортними засобами, 43 грабежі, 53 розбої, 125 крадіжок та 248 шахрайств», – повідомляє Вадим Троян.

Окремо заступник міністра внутрішніх справ акцентував у вагу, що суди, приймаючи рішення щодо арешту цих злочинців, нерідко відпускають їх під підписку або домашній арешт.

«Це зухвалі й непередбачувані «звірі», які не мають гальм навіть за «стандартами» злочинного світу. На мій погляд, і це точка зору більшості практиків, за такі види злочину треба арештовувати та судити найсуворіше», – підкреслив Вадим Троян і повідомив, що МВС готує низку змін до КПК і КК України щодо посилення покарання за такі злочини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар