5 сільких рад Олександрійського району об’єднаються в Приютівську ОТГ

В Олександрійській райдержадміністрації відбулося засідання робочої групи з формування на території району Приютівської об’єднаної територіальної громади, куди будуть входити 5 селищних рад. 

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт ОДА.
Перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко наголосив, що процес об’єднання є незворотнім і для решти територій, проте найбільші переваги і допомогу від держави отримають ті громади, які самостійно на добровільних засадах сформуються до 2020 року.
Представники Центру розвитку місцевого самоврядування запропонували суб’єктам об’єднання фахову підтримку у створенні ОТГ та практичну допомогу керівникам уже об’єднаних громад у роботі.
Голова Приютівської селищної ради Вікторія Лисенко, яка була ініціатором об’єднання сільських та селищних рад району в однойменну ОТГ, довела до відома присутніх ґрунтовний план організаційних заходів щодо життєдіяльності об’єднаної територіальної громади, що включає у себе заходи із забезпечення соціально-економічного розвитку, соціального захисту населення, розвитку інфраструктури, покращення якості медичних, освітніх послуг та ін.
Приютівська об’єднана територіальна громада включатиме у себе території Приютівської селищної, Головківської, Войнівської, Протопопівської, Костянтинівської Ізмайлівської сільських рад. Сільські ради Косівки та Андріївки, яким також пропонувалось увійти до складу ОТГ, не підтримали дану ініціативу, хоча можуть у майбутньому приєднатися до існуючої ОТГ, але вже на інших умовах.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар