У Луцьку відбудеться благодійна виставка пам’яті воїна з Кіровоградщини Володимира Бабія

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 26 липня, о 16:00 у Волинській обласні бібліотеці для юнацтва відбудеться виставка-реквієм “Поспішаймо творити добро” пам’яті воїна з Кіровоградщини Володимира Бабія.

Як повідомляється на афіші, продаватимуться картини Володимира, а кошти передадуть на лікування онкохворої Настусі Абрамчук. До речі, Вова допомагав цій дівчинці ще за життя.

17 липня у лікарні на Волині зупинилося серце 20-річного військового з Голованівського району Володимира Бабія. Хлопець уже декілька років боровся із онкохворобою. Він був невтомним, енергійним, життєрадісним, займався благодійністю і мав багато планів на майбутнє. Володимир точно знав, чого він хоче і як цього досягнути.

Про життя та творчість Володимира Бабія читайте в інтерв'ю Першої електронної: 

Доброволець із Кіровоградщини: про життя на лікарняному ліжку, прапори від ОЕ та мистецтво заради благодійності

Володимир Бабій народився у с. Перегонівка Голованівського району Кіровоградської області.

У липні 2015 року Володимир увійшов до лав третього окремого танкового батальйону “Звіробій”. Служив у розвідці, тож спокійні дні, казав, можна порахувати на пальцях. Був у Троїцькому, Попасній, Артемівську, Слов’янську, побував і в Станиці Луганській.

За декілька місяців до “дембеля” Володимир почав втрачати зір та постійно відчував головні болі. Аби хоч якось втамувати біль, хлопець звернувся до найближчого госпіталя в Часів Ярі на Донеччині. Але тоді лікарі не побачили метастазів у шиї, що згодом дасть ускладнення.

У своїх неповних 20 років він пішов добровольцем в АТО. Служив у розвідгрупі. Ще там, почав відчувати сильні головні болі. Але він дослужив. Менш ніж через місяць після повернення – потрапив до реанімації. Його діагноз – пухлина носоглотки з поширеними метастазами. Він переніс операцію та хіміотерапію. Проте замість того, аби збирати гроші собі на хіміотерапію та препарати, він організовував благодійні виставки власних картин і передавав гроші на лікування онкохворих діток.

Доброволець із Кіровоградщини: про життя на лікарняному ліжку, прапори від ОЕ та мистецтво заради благодійності

Поширити:

Залишити коментар:

коментар