У Кропивницькому попрощалися із заслуженим журналістом України Юрієм Сердюченком

Сьогодні, 24 липня, у Кропивницькому попрощалися із заслуженим журналістом України Юрієм Миколайовичем Сердюченком. Він майже 20 років був головою НСЖУ в області, запам’ятався як хороший керівник та захисник свободи слова, був одним із ініціаторів заснування обласної журналістської премії.

Інформує Перша електронна.

У  65-річному віці його серце передчасно зупинилося через хворобу.

«Він був завжди виключно позитивною людиною. Ця риса викликала у людей повагу. Він майже 20 років був головою НСЖУ і зумів на цій посаді зробити багато чого хорошого. Зокрема, пам’ятаю, як потрібно було захищати деякі редакції, то ми з ним їздили як члени правління і допомагали захистити права простих журналістів, працівників редакції»,- розповідає заслужений журналіст України Валерій М’ятович.

Висловити  щирі співчуття рідним і  близьким прийшли родичі, колеги, знайомі Юрія Миколайовича.

“Майже до останніх днів він був повен сил і енергії. Багато працював, будував плани на майбутнє, пропонував близьким допомогу. Його жарти завжди були дотепними та вдалими. Раптова смерть стала справжнім шоком для всіх, хто його знав”,- розповідає редактор “Селянської газети” Віктор Іщенко.

Колишній багаторічний голова Кіровоградської обласної організації Національної спілки журналістів України Юрій Миколайович Сердюченко помер 21 липня на 66 році.

Він народився 2 червня 1952 року. Вищу освіту здобув у Кіровоградському педагогічному інституті імені О. Пушкіна. Працював у районній, обласній та всеукраїнській пресі. Стояв біля витоків обласної профспілкової газети «Діалог», яка згодом переросла в популярне всеукраїнське видання. Був власним кореспондентом Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» по Кіровоградській області.

“Одночасно з професійною діяльністю Юрій Сердюченко майже двадцять років очолював обласну організацію Національної спілки журналістів України. На цій посаді сповна розкрився його талант організатора, захисника свободи слова. Він чимало зробив для розвитку незалежної преси області, для роздержавлення комунальних видань. Постійно дбав про підвищення професійного рівня журналістів, організовуючи для цього семінари журналістів-початківців та фестивалі. Був одним із ініціаторів заснування обласної журналістської премії, якою щороку відзначаються найкращі працівники засобів масової інформації. Завдяки його зусиллям в області створилося міцне ядро журналістів, які в своїй діяльності керуються принципами об’єктивності та правдивості, захищають інтереси простих громадян. Переїхавши за сімейними обставинами до сусідньої області, Юрій Миколайович не поривав зв’язків з Кіровоградською обласною організацією НСЖУ, цікавився її справами, допомагав порадами”, – пише про колишнього керівника НСЖУ у Кіровоградські області.

Юрій Миколайович Сердюченко користувався великою повагою не тільки серед журналістів, його любили й поважали всі, хто його знав. Він був відданим обраній професії, мудрим порадником, щирим і надійним товаришем.Таким він назавжди залишиться в нашій пам’яті.

  

Поширити:

Залишити коментар:

коментар