Іржаві корита замість маршруток: соцмережі про громадський транспорт Кропивницького

Чергове приниження учасника АТО, відмова перевозити дівчинку з особливими потребами, іржаві машини з дірявою підлогою, їзда з відкритими дверима та ігнорування правил дорожнього руху – це порушення, які минулого тижня скоїли кропивницькі перевізники та водії громадського транспорту.

“Перша електронна газета” продовжує серію щотижневих публікацій про порушення у сфері пасажирських перевезень, які вдалося зафіксувати завдяки спільноті “Громадський контроль пасажирського транспорту Кропивницького” у соцмережі Фейсбук та на сторінках інших ЗМІ.

Приниження дівчини з особливими потребами

Журналісти сайту “Утренний город” оприлюднили цього тижня інформацію про хамства з боку водія маршрутного таксі № 21 (ВА 0408 АА). Обслуговує цей маршрут ПП “Олікс”.

“У районі вул. Полтавської до салону 21-ї маршрутки зайшли бабуся з 12-річною дівчинкою з особливими потребами. Пасажири показали посвідчення, яке надає право на безоплатний проїзд. Та водій без пояснень відмовився перевозити дитину-інваліда з бабусею і висадив їх на наступній зупинці”, – йшлося у повідомленні.

фото зі сторінки Олени Скочко у Фейсбуці

Нетактовна поведінка щодо АТОвця з батальйону “Святослав”

19 липня кермувальник 55-ї маршрутки з номером ВА 1196 АА намагався вигнати з салону бійця батальйону “Святослав” Ярослава Лузана, який показав йому посвідчення учасника бойових дій.

“Я не буду їхати поки ти не вийдеш з салону! Задовбали тикать дулі замість грошей! Понакупляють УБД і тикають”, – заявив маршрутник.

За учасника бойових дій заступилися пасажири маршрутки і водій змушений був продовжувати рух.

Військовий наступного дня поскаржився на водія до управління транспорту міскої ради. Там йому пообіцяли, що скарга буде обов’язково опрацьована з перевізником КТ “Автолегіон – Варванської Ю.В.” та цим водієм. Якщо не допоможе цивілізований метод боротьби з хамством щодо АТОвців, то Ярослав визнав, що змушений буде застосувати “метод прямої демократії”.

Іржаві корита

Цього тижня кропивничани зафіксували надзвичайно багато іржавих автобусів.

Зокрема, у цьому показнику серед усіх виділився перевізник ПП “Олікс”. 4 транспортні засоби цього підприємства курсують містом у досить непривабливому вигляді.

Маршрутне таксі №500 з держномером ВА 0498 АА. ⇓

Маршрутне таксі № 108 з держномером ВА 1492 АА. ⇓

Маршрутне таксі № 15 з держномером ВА 1517 АА. ⇓

Маршрутне таксі № 108 з держномером ВА 0458 АА. ⇓

***

Іржаве авто на міському маршруті зафіксували також у перевізника ПП “УкрАвтоІнвест”.

Маршрутне таксі №11 з держномером ВА 0385 АА. ⇓

***

“Відзначився” серед іржавих корит нашого міста і автобус перевізника ПП “Автобаз Кіровоград”. Маршрутне таксі № 115 з держномером ВА 4895 ВЕ також давно потребує ремонту.

До речі, це той самий автобус, який минулого тижня катався з дірявим листом ДВП замість заднього бокового скла.

Порушення ПДР, їзда з відкритими дверима та дірява підлога

Пильні кропивничани цього тижня зафіксували, як водій маршрутки 5 А зупинився прямо на пішохідному переході і здійснював посадку пасажирів біля зупинки “Критий ринок”. У цей час пішоходи мають обминати його. Власник цього маршруту – ПП «УкрАвтоІнвест».

А от водій маршрутного таксі № 21 з держномером ВА 0868 АА (перевізник ПП “Олікс”) грубо порушив ПДР, проїхавши на червоний сигнал світлофора по вул. Полтавській.

***

У літню спеку водії кропивницьких маршруток також занадилися їздити містом з відкритими дверима. Хоча це є дуже грубим порушенням ПДР і може призвести до страшних наслідків.

Таким чином відзначилися водії маршруток № 8 з держномером ВА 1978 АА та № 126 з держномером ВА 0055 АА (перевізник – ПП “УкрАвтоІнвест”).

ВА 1978 АА, маршрутка № 8, перевізник – ПП «УкрАвтоІнвест».Їзда із відкритими дверями…Андрій Райкович Alexandr Vergun

Опубліковано Дмитром Васильєвим 18 липня 2017 р.

З відкритими дверима також курсував водій маршрутного таксі № 55 з держномером ВА 0801 АА, перевізник – КТ “Автолегіон – Варванської Ю.В.”.

***

Крім того, в автобусі № 55 цього ж перевізника КТ “Автолегіон – Варванської Ю.В.” кропивничани зафіксували дірку у підлозі.

Крім порушень зі сторони водіїв та перевізників, цього тижня у Кропивницькому зафіксували неординарний кричущий випадок – невідомий чоловік намагався безкоштовно проїхати у маршрутному таксі, показавши підроблене посвідчення учасника бойових дій. Коли його викрив водій, він утік, залишивши посвідчення.

Враховуючи значну кількість порушень у сфері пасажирських перевезень у міській раді вирішили відновити роботу комісії, яка розглядала скарги щодо якості перевезення громадян у міському транспорті.

Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Приниження учасника АТО та пенсіонерів і дуля пасажиру: чим цього тижня відзначились кропивницькі “маршрутники”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар