За півроку зарплата аграріїв Кіровоградщини зросла на половину

20 липня відбулась зустріч голови облдержадміністрації з керівниками підприємств з Кропивницького, Олександрії, Кіровоградського, Компаніївського, Знам’янського та Долинського районів для обговорення перспектив підвищення рівня заробітної плати найманих працівників, де заявив, що за перше півріччя заробітна плата в агpарній сфері зросла на 55%.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт ОДА.

-Останнього разу питання підвищення заробітної плати розглядалось на нараді минулого тижня за участі 60 підприємців області, під час якої аналізували ситуацію на Кіровоградщині: чим вона відрізняється від загальнодержавної, які є проблеми і що потрібно зробити для того, щоб в питанні оплати праці був лад, – зазначив голова ОДА на початку зустрічі. – Під час діалогу не почув від жодного представника бізнесу нарікань на роботу контролюючих органів та утисків чи перепон з боку влади.
За інформацією голови ОДА, сьогодні середній розмір заробітної плати по Україні складає 6800 гривень, у той час як по області цей показник сягає 5300 грн.
– Держава суттєво підняла заробітну плату вчителям, службовцям, лікарям. Приміром, середня зарплата вчителя складає 6500 грн. За перше півріччя маємо 55% зростання заробітної плати в агpарній сфері, у порівнянні із аналогічним періодом минулого року, – відзначив Сергій Кузьменко.
Звертаючись до підприємців, голова ОДА наголосив, що “і держава, і бізнес мають разом створити такі умови, щоб українці не виїжджали за кордон у пошуках кращого життя чи заробітку, а отримували в Україні свої 500-600 євро”.
Під час спілкування керівники підприємств виcловили готовність підвищити заробітну плату своїм працівникам відповідно до економічних можливостей підприємств.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар