Кропивницька військова прокуратура спробує повернути держмайно у фірми екс-керівника оборонного підприємства

Ухвалою Господарського суду Кіровоградської області на 3 серпня 2017 року призначено розгляд позову Військового прокурора Кіровоградського гарнізону до Приватного підприємства “Агрорембудсервіс” про визнання права власності та витребування майна. Текст відповідної ухвали наразі розміщено у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на Центр медіарозслідувань «Прозоро».

Відповідно до тексту документу, військовий прокурор звернувся до суду в інтересах держави в особі Міністерства оборони України та Державного підприємства Міністерства оборони України “Укрвійськбуд”. Мета позову – повернути нерухомість по вул. Леваневського, 2-В у Кропивницькому, що, на думку прокурора, була незаконно продана ПП “Агрорембудсервіс”.

Варто нагадати, що у жовтні 2014 року Господарський суд уже визнавав покупку майна незаконним і зобов’язував повернути його філії держпідприємства. Після розгляду позову в апеляційній інстанцій приватне підприємство подало касаційну скарг, у яку задовольнив у грудні 2015 року Вищий господарський суд України, тим самим повернувши справу на рівень обласного госпсуду.

Вдруге це коло було пройдено у 2016-му році: березневе рішення Господарського суду на користь Військової прокуратури, про яке писало видання «Наші гроші», аналогічна постанова Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 10.01.2017 та постанова Вищого господарського суду України від 12.04.2017, яким справу знову  передано на новий розгляд до Господарського суду Кіровоградської області.

Втретє вирішити питання частин комплексу будівель і споруд по вул. Леваневського, 2-В спробують 3 серпня.

За даними аналітичної системи YouControl ПП «Агрорембудсервіс», що наразі перебуває у стані припинення, належить вінничанину Геннадію Орленко та місцевому підприємцю Юрію Протівцеву, який є власником ТОВ «Центрбудмонтаж» та ТОВ «Кіровоград-Буд-Проект». Однак до цього, у 2005-2012 рр., Протівцев працював директором філії ДП Міноборони «Укрвійськбуд» «1080 Управління начальника робіт», яке свого часу й продало спірні приміщення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар