Трьом ОСББ з Кіровоградщини компенсували витрати на утеплення

По 30% компенсації з обласного бюджету за «теплим» кредитом отримали ОСББ «Алеут» (м. Олександрія), ОСББ «Радужне» (м. Світловодськ) та ЖБК № 5 (м. Світловодськ), які першими в регіоні скористались Державною цільовою економічною програмою енергоефективності.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на прес-служба ПриватБанку.

Компенсацію виділили відповідно до програми енергоефективності Кіровоградської області на 2017–2020 роки.

«Метою програми є здешевлення кредитів, залучених у кредитно-фінансових установах, що надаються ОСББ, ЖБК на впровадження енергозберігаючих та енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредиту за рахунок обласного бюджету, – розповідає Людмила Лаврова, головний спеціаліст відділу з питань житлового фонду та благоустрою департаменту житлово-комунального господарства Кіровоградської облдержадміністрації. – Крім того, ми намагаємось стимулювати та заохочувати населення до підвищення рівня енергоефективності та енергозбереження багатоквартирних житлових будинків і проведення заходів щодо їх модернізації».

Держава запропонувала українцям програму цільового кредитування на тепломодернізацію житла, яка передбачає повернення до 70% вартості кредиту для ОСББ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар