У Кропивницькому висадили Алею Миру на честь спецназівців “Альфи”

Сьогодні 18 липня у Кропивницькому на вулиці Соборній біля пам’ятника «Захисникам правопорядку» за ініціативи Кіровоградського відділення Міжнародної Асоціації ветеранів підрозділів антитерору «Альфа» висаджено Алею Миру на честь співробітників спецпідрозділу, які брали участь у бойових діях АТО та ветеранів цієї організації.

Відтепер Алею Миру будуть прикрашати павловнії. Це дерево м’якої породи (інші назви: дерево принцеса, дерево фенікс), дерево з найбільшою швидкістю росту в світі. В оптимальних умовах вирощування за 5 років може досягати 20 метрової висоти. Це листопадне дерево з великим серцеподібним листям і гронами великих бузково-білих квіток. Цвіте вона до розпускання листя. Зареєстрована це дерево в 2007 році в Інституті Видів Рослин (офіційний орган ЄС). Має міжнародне визнання, європейський паспорт, європейський сертифікат якості. В Кропивницькому ці дерева були висаджені вперше.

Під гаслом «Посадивши дерево, ми залишаємо часточку себе на нашій чарівній планеті!» у акції прийняли участь почесні ветерани та члени Міжнародної Асоціації ветеранів підрозділів антитерору “Альфа”, президії Кіровоградської обласної організації ветеранів України, співробітники та ветерани СБУ в Кіровоградській області.

Акція була проведена за підтримки ПП «Кіровоград – Руфь», ТОВ «Павловнія ГРУП Україна», КП «Кіровоград Благоустрій», ТОВ «ВКХ» «Кіровоградтара», які надали допомогу у закупівлі та висадки дерев.

Нагадаємо, 8 квітня, на Козацькому острові у Кропивницькому, бійці 3 полку спеціального призначення висадили Алею пам’яті на честь побратимів загиблих у зоні АТО. Тоді до заходу також приєдналися волонтери та батьки полеглих героїв.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар