У більшості криниць Кропивницького вода не відповідає нормам

З’явилися результати вибіркових моніторингових досліджень питної води, які проводили протягом червня. Проби для досліджень відбирались з централізованих джерел водопостачання та колодязів, а також локальних водогонів в 20 районах області. Зокрема, за результатами моніторингу, у більшості криницях Кропивницького вода не відповідає нормам

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт Кіровоградського обласного лабораторного центру.

Наприклад, у Кропивницькому в 15 місцях дослідили питну воду з джерел централізованого водопостачання. Всі проби відповідали вимогам Держстандарту за мікробіологічними (загальне мікробне число, загальні коліформи, E.Coli, ентерококи), органолептичними (запах, смак та присмак, забарвленість, каламутність) та санітарно-токсикологічними показниками.

Із громадських криниць Кропивницького взяли 10 проб води. Жодна з них не відповідала нормам за всіма показниками. У всіх зразках виявили перевищений вміст нітратів, у 9 із 10 досліджень – загальна жорсткість води, а  в 5 з 10 перевищений вміст загальних коліформ. Також одна криниця не відповідає нормам через запах і забарвленість.

Лише одна криниця виявилася майже “чистою” – має відхилення лише за рівнем нітратів.

Із результатами дослідження води інших районів можна ознайомитися за посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар