Під час “Казавчин-фесту” на Гайворонщині відтворюватимуть події козацької давнини (ПРОГРАМА)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

15-16 липня у селі Казавчин Гайворонського району відбудеться культурно-мистецьке свято «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра», який ще називають “Казавчин-фест”.

Фестиваль Козацької Слави на Гайворонщині четвертий рік поспіль організовує Казавчинська сільська рада.

У програмі цього року – змагання з футболу, майстер-класи з гончарства та ковальської справи, театралізоване дійство на Тарасовій горі «Ми роду козацького діти».

Також плануються виступи відомих вокалістів. Зокрема, народного артиста України Анатолія Матвійчука, гурту з Кропивницького «Garage Band».

“Що я відчуваю? Важко передати… Це радість і гордість, що моя мама народилась в цьому селі, що я тут виросла. Що мій рід з діда – прадіда жив на цих землях, – пише у соцмережі уродженка Казавчина Міла Коповська. – Казавчин — село Гайворонського району Кіровоградської області. Казавчин розкинувся на правому березі річки Південний Буг. Перша писемна згадка датується 1648 р. на картах Гійома Левассер де Боплана. З упевненістю можна сказати лише те, що в 1674 році уже існувало село Козавчин і на його землях, як мінімум, був козацький зимівник. Підтвердження знаходимо в книзі «Історії Запорізьких козаків» Д. Яворницького: «… до власної грамоти Самойлович додав листа Сірка, писаного липня 6 дня 1674 року „с войск над Бугом из под Козавчина“…» Саме із села Казавчин нашого району, де і донині є так званий Козачий яр, як спадок від нашого славного козацтва”.

Деталі у програмі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар