У Кропивницькому колишнім ув’язненим допомагають адаптуватися до життя

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 13 липня, відбувся круглий стіл на тему “Залучення місцевих ресурсів до розробки та реалізації ефективної моделі роботи з повнолітніми суб’єктами пробації”.

“Система пробації – це можливість людини, яка вже раз оступилась, змінити своє життя. Я дуже сподіваюсь, що впровадження пробації в Україні допоможе зменшити рівень злочинності в державі”, – зазначив міський голова Андрій Райкович.

Наразі центри пробації активно працюють у чотирьох регіонах України: Луцьк, Черкаси, Кропивницький, Полтава. Також на зустріч завітав учасник системи пробації:
“Ще коли я сидів у в’язниці, я почав ставитися до життя по-іншому. Але після того, як я вийшов на волю, я не знав, що робити зі своїм життям далі. Якби в той момент я не отримав допомоги, я, певно, сам не впорався б”, – розповів колишній в’язень, суб’єкт пробації Олександр.

Зазвичай, судимість – клеймо, яке не дає перепустку в успішне майбутнє. Проте, з уведенням системи пробації колишні ув’язнені мають можливість розпочати нове життя. Громадські активісти та місцева влада Кропивницького закликають людей, які потребують допомоги звертатися до центру пробації.

Офіційна сторінка "Кропивницький міський відділ пробації" у Фейсбуці.

Контактний телефон: 095 090 1178

Поширити:

Залишити коментар:

коментар