Мешканцям Кіровоградщини пропонують безкоштовно здобути освіту

Якщо так сталося, що ви втратили роботу або ваша професія (спеціальність) не затребувана сьогодні на ринку праці, а може, ви ще не маєте професії і тому не можете працевлаштуватися, у державній службі зайнятості вам запропонують послуги з професійного навчання.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі Кіровоградського ОЦЗ.

Якщо ви не маєте професії, то зможете:

  • пройти професійну підготовку за робітничими професіями, потрібними на ринку праці, – як за груповою, так і за індивідуальною формами навчання, в тому числі з використанням сучасних модульних навчальних технологій;

Якщо ваша професія чи спеціальність уже не є актуальною на ринку праці:

  • пройти професійну перепідготовку за робітничими професіями як за груповою, так і за індивідуальною формами навчання, в тому числі з використанням сучасних модульних навчальних технологій;
  • здійснити підвищення кваліфікації, зокрема, пройти стажування безпосередньо на виробництві;
  • підвищити свій кваліфікаційний розряд;
  • змінити спеціалізацію, якщо ви маєте вищу освіту.

Під час навчання ви отримаєте:

  • компенсацію фактичних витрат на проїзд до населеного пункту, де знаходиться навчальний заклад, і назад, та проживання в гуртожитку, коли професійне навчання організоване не за місцем вашого постійного проживання.

Професійне навчання здійснюється на договірній основі за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Після завершення навчання державна служба зайнятості надасть вам допомогу в працевлаштуванні. Набуті знання і вміння дадуть змогу закріпитися на робочому місці та побудувати подальшу професійну кар’єру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар