Дружини кропивницьких полонених пікетують посольства “Нормандської четвірки” у Києві

Фото зі сторінки Людмили Глондар у Facebook

Сьогодні, 12 липня, у Києві біля посольств країн “Нормандської четвірки” родичі кропивницьких спецпризначенців, які понад три роки знаходяться у полоні, вимагають від посадовців припинити пусті балачки і нарешті зайнятися реальними і дієвими кроками для звільненням військових. Також пікет проходитиме біля офісу Віктора Медведчука, який займається обміном заручників. Рішучих дій чекають і від адміністрації Президента України.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

У коментарі для нашого сайту, дружина полоненого бійця 3 полку спецпризначення Сергія Глондаря Катерина розповіла про основні вимоги до політиків з різних країн.

“Ми вимагаємо від Німеччини підтримку не лише у словесній “занепокоєності” і політичних гаслах, а й в реальних діях у звільненні наших бранців. Минуло більше 3 років – досить толерантних переговорів з Росією. Від Франції чекаємо не тільки єдності в санкційній політиці по відношенню до РФ, а й у результативних переговорах та тиску на Путіна задля звільнення полонених. І нарешті російські посадовці мають зрозуміти, що у Україні зараз не громадянська війна, а повноцінна збройна агресія Росії. Ми закликаємо Путіна зупинити війну і звільнити заручників”, – говорить Катерина Глондар.

За її словами, українським політикам також досить ховатися за пустими обіцянками, настав час реальних дій.

“Скільки Медведчук може літати у Москву? Де результати його дій? Наші хлопці стали заручниками політики та неефективних переговорів, ми вимагаємо негайно повернути всіх захисників України додому”.

Нагадаємо, що 8 травня, у Берліні, дружина полоненого кропивницького спецпризначенця Сергія Глондаря Катерина та рідні інших українських заручників закликали європейців тиснути на Путіна та бойовиків, адже без тиску світової спільноти на Росію питання їх звільнення надалі буксуватиме.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар