Із початку року мешканці Кіровоградщини скаржилися на держреєстраторів 20 разів

Протягом 1 півріччя на розгляд постійно діючої Комісії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області надійшло 20 скарг.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт управління юстиції в Кіровоградській області.

З 01 січня 2016 року при Головному територіальному управлінні юстиції у Кіровоградській області функціонує спеціальний колегіальний орган – Комісія, яка уповноважена розглядати скарги фізичних та юридичних осіб у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу. До компетенції комісії належить розгляд скарг на протиправні, на думку скаржників, рішення, дії або бездіяльність суб’єктів державної реєстрації прав.

15 скарг надійшло в порядку статті 37 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», з яких: відмовлено у задоволенні скарг – 9, відмовлено без розгляду по суті – 5, направлено за належністю до Міністерства юстиції України – 1.

5 скарг надійшло в порядку статті 34 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», з яких: частково задоволено скарг – 2, відмовлено без розгляду по суті – 1, направлено за належністю до Міністерства юстиції України – 2.

Оскарження рішень, дій або бездіяльності державних реєстраторів шляхом подання скарг до Комісії на сьогоднішній день є ефективним способом захисту та поновлення порушених прав у сфері державної реєстрації та альтернативою звернення до суду через оперативність розгляду скарг та безкоштовність звернення до неї.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар