Сьогодні відзначають День рибалки: що собою становить рибна галузь України

© campingtrade.com.ua

Держрибагентство вітає українців з Днем рибалки! Цей день святкує 10 мільйонів рибалок-любителів і 30 тис працівників рибноі галузі. Користуючись нагодою, ми хотіли б розказати, що собою становить рибна галузь України.



Так, в Україні День рибалки святкують вже 23 раз поспіль. Рибалка є найпопулярнішим хобі в україні, кількість рибалок-любителів складає більше 10 млн. Більше 30 тис працівників працює в рибній галузі – це трудові колективи рибодобувних та переробних підприємств, рибних ферм та риборозплідників (аквакультура), рибовідтворювальних заводів, органів рибоохорони, навчальних закладів. Виробництвом товарно-харчової рибної продукції в Україні займається 98 підприємств.

Завдяки працівникам рибного господарства, жителі країни мають можливість щорічно отримувати до столу близько 81 тис тонн високоякісної риби, виловленої у внутрішніх і морських водах країни. Ця риба реалізується у свіжому або охолодженому вигляді й цілком успішно конкурує із замороженою імпортованою рибопродукцією. За останні 2 роки вилов риби у внутрішніх водоймах і морях збільшився на 25% 


Минулого року було розпочато кардинальне реформування органів рибоохорони.

Так, 16 червня 2016 року на Київщині розпочав роботу перший в Україні рибоохоронний патруль. За рік роботи патруль провів 1743 рибоохоронних рейди та викрив 1915 порушень правил рибальства, було вилучено 34 кілометри незаконних сітей. Збитки, завдані рибному господарству внаслідок цих порушень, складають понад 1,9 млн грн. Перший рік роботи довів ефективність патруля: детінізація промлову +40% по області. +75% до обсягу зафіксованих збитків – 1,9 млн грн. проти 1,1 млн грн за часів ліквідованої рибоохорони. Вилучено в 2,5 рази більше незаконно добутої риби – 9,5 тонн. СТаном на початок липня 2017 року, водні біоресурси охороняє 349 патрульних в 18 рибоохоронних патрулях. Завдяки їх роботі в 2017 році, за нерестовий період-2017 зафіксовано порушення із збитками на суму 65,1 млн грн. Це в 9 разів більше, ніж в в 2016 році.

Держрибагентство України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар