ГО “МART” привезла у Компаніївку мандрівну виставку про права людини

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Усі ми прагнемо демократії, верховенства права і справедливості. Та чи знаємо ми свої права? Чи готові поважати права інших людей? Чи можемо ми взяти відповідальність за якість свого життя, своєї громади? Ми прагнемо змін, та чи готові ми почати з себе? Чи знаємо ми потреби і прагнення своєї територіальної громади? На ці питання сьогодні шукали відповіді у Компаніївці у рамках презентація Мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права», яку привезла громадська організація «МART».

6 липня у Компаніївці видався дуже насиченим і цікавим. Адже в цей день було і засідання круглого столу з обговорення перспектив розвитку територіальної громади та забезпечення реалізації прав людини на місцевому рівні.

15 юних компаніївців змогли пройти навчання на семінарі з підготовки гідів виставки про права людини у Компаніївській центральній районній бібліотеці. Також для молоді була проведена правова дискотека, під час якої можна було взяти участь у конкурсах і поповнити свої знання з прав людини.

Відбулася і панельна дискусія «Права людини і демократія» за участі представників громадськості, бізнесу і влади, під час якої не обминули і найболючіше питання – створення об’єднаної громади. Кожен учасник зміг висловити свою думку щодо об’єднання та поставити питання селищному голові Олександру Маслюкову, начальнику фінвідділу Компаніївської РДА Юрію Панасюку. І хоча виявилося, що ще дуже багато спірних питань та усі присутні дійшли висновку: потрібно йти в ногу з часом і створити таку громаду, кожен член якої буде почувати себе комфортно і зможе реалізувати себе.

Та найцікавішим і найбільш відвідуваним заходом стала презентація Мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права», яку провів наш гість із Полтави Андрій Кінаш. Виставка  та методичний посібник по роботі з нею були розроблені у 2011 році громадською організацією-членом УГСПЛ  MART  за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”  з використанням матеріалів експертів і в рамках плану дій Всеукраїнської освітньої програми “Розуміємо права людини”, як один із кроків реагування на необхідність системного підходу до навчання правам людини. Це дає можливість використовувати зазначені продукти в якості допоміжних матеріалів для навчання, стимулювати дискусію навколо проблем прав людини.

Привезла до Компаніївки виставку ГО «МART» – незалежна неполітична неприбуткова організація, яка бачить своїм завданням розвиток громадянського суспільства, навчання та просвітництво в сфері прав людини, моніторинг дотримання прав людини, відстоювання суспільних інтересів з використанням механізмів захисту прав людини.

У повсякденному житті, піклуючись щодня про хліб насущний, долаючи різноманітні побутові труднощі, ми забуваємо, що ми – люди і у нас є права, а нерідко ми навіть не помічаємо і не реагуємо на їх порушення чи дискримінацію. Тож сьогодні компаніївці, які долучилися до проведених заходів, змогли пригадати свої права, поговорити про реалізацію і захист своїх прав, про необхідність розбудови правової держави. А відбулося це все в рамках проекту «Ми маємо право на гідні умови праці і відпочинку!», що реалізує ГО «Взаємодія» в межах проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за адміністрування ГО «Територія успіху», за підтримки Європейського Союзу.

  

Олена Мірхайдарова для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар