Комісія міськради дала імена сполучним провулкам та погодила встановлення пам’ятника Каштанці

Ілюстрація

Cьогодні, 6 липня, у Кропивницькому члени однієї з комісій міськради підтримали петицію про встановлення пам’ятника собаці Каштанці та погодили найменування двох провулків, які сполучають вулиці Луганську та Приміську. Це два з шести питань порядку денного, які розглядалися під час засідання постійної комісії міської ради з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики.

Повідомляє кореспондент Першої електронної.

Під час розгляду питання про встановлення пам’ятника собаці Каштанці, яка жила в центрі міста, виникла суперечка щодо місця розташування цієї споруди. З самого початку ініціатор петиції Олена Данилишин пропонувала встановити споруду на розі вулиць Велика Перспективна та Шевченка. Проте після обговорення комісія запропонувала інший варіант – площа Героїв Майдану з боку вулиці Дворцової. У результаті члени комісії підтримали петицію і рекомендували саме це місце розташування, але остаточне рішення у цьому питанні прийматиме топонімічна комісія.

Майже одноголосно (один утримався) погодили рішення про найменування провулків, що сполучають вулиці Луганську і Приміську. Їх буде названо відповідно – Луганський і Приміський. Автори ідеї таких назв аргументували свою пропозицію тим, що саме ці назви будуть найбільш зручними, адже вони впізнавані завдяки однойменності до вулиць, поряд з якими знаходяться.

Окрім того, під час засідання члени комісії одноголосно підтримали пропозицію адресної грошової допомоги 112 особам, що у сумі складає 427 500 грн, та прийнято рішення звільнити деякі категорії осіб від сплати адміністративних послуг.

Разом з тим, жоден з депутатів не підтримав пропозицію купівлі дитячих путівок за рахунок тендера, взамін запропонували збудувати якісні дитячі майданчики.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар