Кропивницький “Електротранс” за півроку “підстрибнув” на 10 позицій у рейтингу ефективності

Кропивницьке КП “Електротранс” значно покращило свої позиції у рейтингу ефективності діяльності підприємств електротранспорту України. У 2016 році тролейбусний парк Кропивницького займав передостанню 25-ту сходинку рейтингу, а за підсумками І кварталу 2017 року – піднявся на 15-те.

Про це повідомляє Перша електронна газета за результатами рейтингів, оприлюднених Корпорацією підприємств міського електротранспорту України “Укрелектротранс”.

Зокрема, кропивницьке КП “Електротранс” вчетверо збільшило показник середньодобового пасажироперевезення випущеною на лінію одиницею рухомого складу – у 2016 році на один тролейбус в середньому припадав 551 пасажир, а у І кварталі 2017 року – 2 173.

Також значно підвищився дохід від реалізації квитків на 1 км транспортної роботи – з 3,40 грн у 2016 році до 5,16 грн у І кварталі 2017 року.

Проте, за показниками у рейтинзі, у КП “Електротранс” знизився рівень рентабельності роботи підприємства – зі 103,2% у 2016 році до 88,4 % у І кварталі 2017 року.

Щоб пепеглянути рейтинг докладніше, відкрийте зображення у новому вікні.

Нагадаємо, комунальне підприємство “Електротранс” було створено 22 березня 2016 року, згідно з рішенням виконкому міськради. Створили нове КП для того, щоб прийняти у власність міста цілісно-майновий комплекс тролейбусного парку який раніше належав КП “Кіровограделектротранс”, і був незаконно переданий в аренду ТОВ “Єлисаветградська транспортна компанія”.

Також нагадаємо, що у грудні 2015 року рішенням Господарского суду орендаря майна – ТОВ «Єлисаветградська транспортна компанія» зобов’язано повернути майно вартістю 5,7 млн грн., а саме майновий комплекс комунального підприємства «Кіровограделектротранс» до комунальної власності. Крім того, за позовом заступника прокурора Кіровоградської області з недобросовісного орендаря на користь громади міста Кіровограда стягнуто заборгованість по оренді цілісного майнового комплексу в сумі 3,3 млн грн.

Кінцевим бенефіціарним власником (контролером) ТОВ «Єлисаветградська транспортна компанія» являється бізнесмен, власник заводу “Радій” та гранітного кар’єру Євген Бахмач.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар