У Світловодському районі селяни чергують у наметі біля школи, аби її не закрили

І вдень, і вночі вартують школу мешканці села Подорожнє на Кіровоградщині. Батьки та вчителі стверджують: без їхньої згоди населений пункт приєднали до сусідньої Великої Андрусівки. Тепер школа, де навчаються 130 учнів, може опинитися під загрозою закриття. Поки справа у суді – селяни встановили поблизу самого навчального закладу намети, пише 5 канал.

“Ми захищаємо свою школу”, – наголошує вчитель фізкультури Подорожненської школи Іван Литвиненко.

Разом із Іваном ще кілька десятків селян несуть по черзі варту біля школи. Мешканці Подорожнього пояснюють: не хочуть, щоб школу в їхньому селі закрили, а її учнів перевели до навчального закладу сусідньої Великої Андрусівки.

Подорожнє приєднали до Великої Андрусівки ще торік – в одне об’єднання територіальних громад. У Великоандрусівській сільській раді пояснюють: освітянські об’єкти їм передали рішенням райради на підставі закону про добровільне об’єднання громад. Подальшу долю школи вирішуватимуть депутати сільради. Чиновники уже запланували створити єдиний навчально-виховний комплекс на території всієї громади.

“Це буде одна юридична особа, з одним директором, з двома завучами, які будуть відповідати за увесь освітній простір і всі напрямки освіти на території ОТГ. Запевняю усіх однозначно, що педколектив не постраждає”, – прокоментував перший заступник голови Великоандрусівської сільської ради Вадим Туманов.

Тим часом, мешканці Подорожнього звернулися до суду – оскаржують об’єднання шкіл. Ситуацією зацікавилися й обласні чиновники. Як вирішуватимуть шкільне питання – дивіться у сюжеті:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар