Як на Кіровоградщині військові вчилися надавати медичну допомогу

Навчальні збори загону територіальної оборони Голованівського району, Кіровоградської області тривають. Сьогодні, 3 липня, військовозобов’язаних найбільше зацікавили, окрім тактики та озброєння, заняття із медичної підготовки, які проводились представниками Міжнародної організації Червоного хреста в Україні.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі Кіровоградського обласного військового комісаріату.

Разом із досвідченими інструкторами Червоного хреста військовослужбовці засвоїли та на практиці закріпили основні елементи медичної підготовки, які можуть стати в пригоді кожному, як у мирному житті так і під час воєнних дій.

До програми навчання було включено основні медичні прийоми надання невідкладної допомоги постраждалим. Основу склали: допомога при кровотечах різного ступеню тяжкості та накладання кровоспинного джгута. При цьому, інструктори звернули увагу військовослужбовців на важливу деталь, яка полягає в тому, що кровоспинний джгут при ушкодженні не завжди потрібно накладати, адже в окремих випадках це може зашкодити потерпілому.

Освоїли резервісти також і надання первинної допомоги із застосуванням підручних засобів непритомним-потерпілим у яких є первині ознаки травми шиї та інших кінцівок. Також медики показали, а військовозобов’язані спробували на практиці, основні елементи виявлення ознак життєдіяльності травмованого, як у непритомному так і у притомному стані, спробували надати первинну допомогу застосувавши непрямий масаж серця та штучного дихання.

У цей же час інші освоювали елементи топографії та орієнтування на місцевості, адже знання карти та можливість орієнтуватися на місцевості завдяки підручним засобам можуть допомогти в екстремальних умовах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар