Щоб уникнути сутичок між учасниками АТО і поліцією у Кропивницький приїздив радник Авакова “Титановий Джексон”

Щоб уникнути сутичок між ветеранами АТО, які були серед протестуючих, та поліцейськими, які теж були на війні на сході України, у Кропивницький сьогодні приїздив радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у справах волонтерів та бійців АТО, ветеран АТО Євген Тєрєхов. Через титанову пластину в голові його називають “Титановий Джексон”.

Євген Тєрєхов знаходився разом із спецпризначенцями поліції на вході до будівлі Кіровоградської ОДА і в момент, коли мітингуючі намагалися прорватися туди всіх заспокоював і закликав до розуміння. Як видно з відео саме Євген Тєрєхов розпорядився пропустити до голови ОДА ініціативну групу мітингуючих.

Щоправда, журналістам і протестуючим він не представлявся, лише сказав, що його звати Євген і він має позивний “Титановий Джексон”.

Пізніше Євген Тєрєхов написав про свій приїзд у Кропивницький на власній сторінці у соцмережі Фейсбук (подаємо мовою оригіналу).

“Я подивився хто є хто…!!!!
1. Написав пост… я як громадянин України маю свою думку і свою свободу слова!
2. Чого я приїжджав туди?
а) Зрозуміти що там відбувається.
б) Т.К. я радник з питань ато – моя задача полягала в тому, щоб не було сутичок (між бійцями добробатів і бійцями поліції, які теж були в ато)!
в) не поспішайте судити людей!!!
П.с. Ті, хто вважає що я зрадник – зрадив інтереси бійців, плював на бійців які воювали…. Будь-ласка, зробіть послугу – видаліться…..
Толі ще буде……”, – написав він і додав скріншот своєї попередньої публікації.

Євген Тєрєховветеран АТО, кулеметник 93-ї бригади ЗСУ, кавалер ордену “За мужність”. В кінці серпня 2014 року отримав важкі пораненні під Мар’їнкою. Медики дістали з тіла Євгена Тєрєхова 83 осколки. Іще понад 20 наразі дістати не вдалося. Після лікування його стали називати “Титановим Джексоном” через титанову пластину, яку йому поставили у череп.
З квітня 2015 року – волонтер у “Фонді оборони країни”, де займається доставкою допомоги бійцям у зону АТО. У березні 2017 року Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков офіційно призначив Євгена Тєрєхова своїм радником у справах волонтерів та бійців АТО.

Нагадаємо, сьогодні у Кропивницькому відбувся протест. Приводом до масового мітингу стали події навколо ТОВ “Нива-2010” у Бережинці.

Конфлікт навколо ТОВ “Нива-2010” триває вже декілька місяців. На територію підприємства приїхали нові власники з Дніпра і намагалися зайти до офісу, щоб приступити до управління фірмою. Вони заявили, що керівник ТОВ Микола Трибиненко сам продав їм більшу половину акцій фірми, а потім не допустив їх до приміщення.

Сам Трибиненко заявляє, що не продавав своє підприємство, а ці нові власники намагаються відібрати у нього бізнес рейдерським шляхом. На його захист стали місцеві мешканці.
23 травня, у Бережинці сталася стрілянина. На території сільгосппідприємства під час суперечки між місцевими та працівниками однієї з охоронних фірм пролунали постріли, внаслідок яких поранення дробом отримали троє громадян.

Після цього була ще одна спроба нових власників зайти на підприємство, але люди відбили атаку молодиків, які прибули на трьох мікроавтобусах. Тоді поліція затримала 31 нападника.

27 червня, конфлікт навколо сільгосппідприємства у Бережинці набрав нових обертів. Представників внутрішнього корпусу батальйону “Донбас”, які приїхали на заклик власника ТОВ “Нива-2010” Миколи Трибиненка та ветеранів АТО брутально затримали бійці спецпідрозділу поліції та Нацгвардії, помістили у автобус і намагалися вивезти у невідомому напрямку. Під час затримання постраждали також місцеві мешканці. Поліцейскі застосовували газ та вогнегасник.

Згодом, Мін’юст заблокував доступ до реєстру держреєстратору, який змінив дані про засновників ТОВ «Нива-2010», а прокуратура області почала розслідувати законність дій поліціїпід час затримання “Донбасу” у Бережинці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар