У Кропивницькому відзначили річницю створення рятувального загону

Сьогодні, 30 червня, відбулись урочисті збори колективу аварійно-рятувального загону спецпризначення, присвячені черговій річниці створення цього підрозділу. Аварійно-рятувальний загін є одним з багатофункціональних, мобільних та найбільш ефективних бойових утворень служби.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі У ДСНС в області.

У середньому бійці загону щороку здійснюють більше трьохсот виїздів на ліквідацію різних надзвичайних подій і ситуацій на промислових об’єктах, у житловому секторі, на водоймах, залучаються до знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, проведення демеркуризації, ліквідації наслідків стихійних лих та ДТП. Сьогодні у складі аварійно-рятувального загону спецпризначення є групи піротехнічних робіт, радіаційно-хімічного захисту, забезпечення життєдіяльності, рятувальних, водолазно-рятувальних робіт та інженерна група.

Впродовж десятиліть змінювались назви, відомча приналежність, склад та структура, та незмінними залишались основні завдання – приходити на допомогу тим, хто потрапив у скрутну ситуацію, вступати у двобій зі стихією, приборкувати техногенні лиха. У цій справі рятувальники АРЗСП вважаються одними з кращих серед територіальних підрозділів і щоразу доводять це під час навчань та бойових виїздів, і не лише на території регіону, а й в інших областях України.

Від імені керівництва Управління співробітників загону привітав полковник служби цивільного захисту Олексій Родіонов, який зокрема відзначив відповідальне ставлення до виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та відданість справі працівників, побажав берегти та примножувати славетні традиції загону а також звернувся зі словами вдячності до ветеранів служби, багато з яких ще працюють в АРЗСП та діляться досвідом з молодими фахівцями. З нагоди свята ветеранів та кращих співробітників було відзначено грамотами та подяками.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар