У Голованівському районі розпочалися навчальні збори загону територіальної оборони

29 червня військовозобов’язаних загону територіальної оборони Голованівського району оповістили про явку на призовну дільницю Голованівського районного військового комісаріату на десятиденні збори.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі обласного військового комісаріату.

Всього на збори викликалось і з’явилося 278 військовозобов’язаних з різних куточків Голованівського району. Це в основному патріотично налаштовані громадяни старшого віку або ті, які за своїми особливостями та станом здоров’я не можуть проходити службу в бойових підрозділах Збройних Сил України, але бажають бути корисними в захисті рідної землі.

Із прибуттям до військового комісаріату військовозобов’язані отримали нову військову форму та були розподілені по військовим підрозділам. Після вивчення та з’ясування попередньої підготовки, командирами підрозділів призначено найбільш підготовлених, у військовому плані, громадян.

Як зазначалось, збори будуть проходити 10 діб. Проживати протягом всього терміну хлопці будуть у спеціально облаштованому польовому таборі. Вони будуть мати триразове харчування, одноразові грошові виплати та можливість набути практичних навичок для оборони своєї місцевості

У ході проведення зборів сплановані заняття з різних видів військової підготовки, а саме: з інженерної, спеціальної, вогневої та тактичної. Керівниками занять та інструкторами призначені досвідчені військовослужбовці, які вже мають досвід у проведенні антитерористичної операції на сході нашої країни.

Планується, що проведення зазначених заходів підготує місцеве населення до захисту своєї місцевості і країни в цілому.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар