На Кіровоградщині почали розводити екзотичний вид риби

У селі Березівка, що неподалік Олександрії, нещодавно почали розводити рідкісну і надзвичайно цінну породу риб – осетрів, які з давніх-давен вважаються екзотичними.  

Ідею ініціювали місцеві рибалки – мешканці трьох сіл – Березівки, Приютівки та Протопопівки, й міста Олександрії. Це активісти громадської організації «Березівські рибалки спортивної ловлі», яка налічує загалом 130 осіб.
Про це пише Наталія Луценко, повідомляє Перша електронна.
Рибалки об’єднали власні фінансові зусилля, аби придбали рідкісного осетра. Днями його привезли із Васильківа, що на Київщині, та запустили у водойму на території Костянтинівського вуглерозрізу.
Петро Філоненко,  голова громадської організації розповідає, що це не перша партія риби, яку вони купили за власний кошт для розведення. За п’ять років існування громадської організації активістами було зібрано понад 81 тис. грн. за які щорічно у водойму запускався мальок.  

Тож на даний час там підростає вже 12 видів риб. У тому числі короп, толстолоб, білий амур, сом, лящ, щука, окунь, плотва, карась і нарешті – найцінніший осетр, кілограм якого нині коштує 500 грн.  
Яку ж партію рідкісної риби запустили у березівську водойму, громадський лідер поки що не розголошує. Додає лишень, що необхідні дослідження води і її дезінфекцію напередодні проведено. Рибу там, як і раніше, продовжують підгодовувати, а місця для спортивної ловлі – намагаються добре облаштувати. Гуртом утримують екосистему водойми в належному рівні та розвивають на території зелений туризм.
В Олександрійському районі розведенням осетрових крім даної організації більше ніхто не займається. Це при тому, що м’ясо цієї риби дуже цінується у всьому світі. Особливо ж його ікра, яку називають чорним золотом. 
Фотографії з сайту http://lutsenkonataliia.blogspot.com
Поширити:

Залишити коментар:

коментар