Суд підтвердив заборону будівництва у Гайворонському районі “Залу Царства Свідків Єгови”

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд прийняв рішення на користь Держархбудінспеції у Кіровоградській області по справі щодо будівництва культової споруди «Зал Царства Свідків Єгови» у смт. Завалля.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі ДАБІ України.

За результатами контрольно-інспекційних заходів було скасовано дію містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, виданих відділом на будівництво культової будівлі «Зал Царства Свідків Єгови» за адресою: Гайворонський район, смт. Завалля, вул. Чехова, 9». Підставою став факт невідповідності намірів забудови земельної ділянки її цільовому призначенню.

Замовник будівництва, релігійна організація, не погодився з рішенням посадової особи Управління та звернувся до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом про його скасування. За результатами розгляду справи суд виніс рішення на користь позивача.

Держархбудінспеція на Кіровоградщині, впевнена в правомірності власних дій, звернулася до суду вищої інстанції. Відповідно вже до його постанови, апеляційну скаргу про скасування рішення суду першої інстанції задоволено в повному обсязі, визнано законність рішення органу держархбудконтролю та відмовлено замовнику будівництва в задоволенні його позовних вимог.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар