Улюбленець Путіна з Кропивницького “Хірург” потрапив у санкційний список США

Олександр Залдостанов

Уродженець Кропивницького Олександр Залдостанов (лідер байк-клубу «Нічні вовки»), якого президент РФ Володимир Путін назвав своїм улюбленим байкером, потрапив під нові санкції США.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на “Економічну правду”.

У зв’язку з агресією Росії в Україні, США ввели санкції проти 19 осіб, серед яких росіяни та чиновники анексованого Криму, та проти 39 компаній.

Про це повідомляється на сайті Управління з контролю за іноземними активами Казначейства США.

Окрім того, США додали до санкційного списку ТОВ “Байк. В. Центр”, засновником якого є лідер російського клубу “Нічні вовки” Олександр Залдостанов.

Нагадаємо, у цей самий санкційний список США потрапив російський олігарх Олександр Бабаков, який володіє ПАТ “Кіровоградобленерго”.

Довідка
ЗалдостановЗалдостанов Олександр Сергійович (19 січня 1963, Кіровоград, УРСР) – байкер, російський православний шовініст. Прізвисько «Хірург».

У 1984 році закінчив 3-й Московський медінститут і ординатуру. Деякий час працював хірургом в поліклініці і ординатурі Центрального науково-дослідного інституту стоматології, спеціалізація — посттравматичні деформації лицьової області.

У 1985 році одружується на німкені, проживає в Берліні, де вивчає байкерську субкультуру, через деякий час розлучається. В Західному Берліні працює охоронцем в рок-н-рол клубі «Sexton».

По поверненні в Росію він займається організацією міжнародних байк-шоу. Нині Залдостанов і його мотоклуб «Нічні Вовки» регулярно проводять мотопробіги з проросійською тематикою в Криму.

На виборах президента Російської Федерації був довіреною особою кандидата Володимира Путіна.

У 2013 році був нагороджений Орденом Пошани за «активну роботу з патріотичного виховання молоді».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар