Поліція Кіровоградщини вимагає перейменувати олександрійську “Муніципальну поліцію”

© wikimedia.org

У порушення Закону України державний реєстратор Олександрійської міської ради здійснив реєстрацію комунального підприємства «Муніципальна поліція», у той час коли у найменуванні юридичних осіб забороняється використовувати повне чи скорочене найменування державних органів або органів місцевого самоврядування, чи похідні від цих найменувань.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією управління превентивної діяльності поліції Кіровоградської області.

В Олександрії державний реєстратор порушив вимоги Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», Наказ Міністерства юстиції України від 05.03.12 року №368/5 щодо вимог до написання найменування юридичної особи.
Засновниками комунального підприємства визначено вид діяльності організації – як охоронну, при цьому Закон України «Про охоронну діяльність» встановлює певні обмеження в охоронній діяльності.

Так, згідно норми п. 2 ч. 1 ст. 10 цього Закону, при здійсненні охоронної діяльності забороняється використовувати ознаки належності (елементи символіки, формений одяг тощо) до Міністерства внутрішніх справ України, СБУ, інших військових формувань, у тому числі у назві суб’єкта охоронної діяльності.
Аби не вводити в оману громадян та уникнути протиріч, керівництво управління Нацполіції області звернулося до територіального управління юстиції області.

У випадку, якщо порушення не буде виправлено згідно з вимогами та нормами Закону, питання скасування реєстраційної дії, вчиненої державним реєстратором, вирішуватиметься в судових органах.

В управлінні Нацполіції області вважають, що дана ситуація є неприпустимою, оскільки такі дії дезорієнтують громадян і можуть призвести до конфліктних ситуацій та мати негативний суспільний резонанс.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар