Дисциплінарна палата відсторонила від роботи кропивницького суддю

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На підставі рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя суддю Ленінського районного суду у Кропивницькому Євгенія Безсмолого тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя.

Про це повідомляє Перша електронна із посиланням на сайт “Судова влада України”.

“Згідно з частиною сьомою статті 49 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» і частиною другою статті 62 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», враховуючи рішення, ухвалене Першою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 22 червня 2017 року, суддю Ленінського районного суду міста Кіровограда Безсмолого Євгенія тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя.

У разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади, такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя. Суддя вважається тимчасово відстороненим від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення”, – йдеться у повідомленні порталу “Судова влада України”.

Строк дії відсторонення суддів від здійснення правосуддя – до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар