При спорудженні чергової парковки у Кропивницькому ледь не знесли здорове дерево

Сьогодні, 21 червня, по вул. Соборній, 18 у Кропивницькому розпочали облаштовувати кишеню-парковку. Робітники, які працюють на об’єкті, ковшом екскаватора намагалися відбити коріння каштана, але знищити дерево їм завадив начальник спецінспекції міськради Андрій Максюта.

За його інформацією, ініціатори зведення кишені мають усі необхідні погодження від міських служб на виконання земляних робіт, але дерево зносити їм ніхто не дозволяв. Крім того, строк одного з документів вже минув, через що спецінспекція склала на забудовника протокол.

“Я виїхав на об’єкт і побачив, що робітники намагаються відбити ковшом ексакаватора коріння каштана, який там росте. Я попросив їх зупинити роботу, адже зносити дерево їм ніхто не дозволяв. Тим більше, це здоровий каштан з гарно сформованою кроною”, – розповів Андрій Максюта.

Він навіть попросив приїхати на місце активістку ГО “Озеленення Кропивницький” Надію Паливоду, і вона оглянула шкоду завдану дереву. Як виявилося пошкодження коріння дерева було вчасно зупинено, адже ще трохи, і рослину врятувати б не вдалося.

фото зі спільноти “Озеленення Кропивницький” у Фейсбуці

За інформацією начальника спецінспекції, роботи проводить власник приміщень перед якими і з’явиться парковка. Напередодні саме він звертався до міськради та відповідних служб за погодженнями.

Як повідомила пізніше на сторінці “Озеленення Кропивницький” у Фейсбуці Надія Паливода, з виконавцями робіт вдалося досягнути домовленості щодо збереження дерев.

“Зійшлися на тому, що корені цього каштана і ще одного, який поруч, вони акуратно підріжуть бензопилкою, і тоді їх життю нічого не загрожуватиме”, – написала активістка.

Крім того, вона озвучила ім’я власника споруди біля якої почали зведення парковки – депутат міськради Андрій Кролевець.

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2016 року за адресою вул. Велика Пермська 11/2, підприємець В’ячеслав Волошаненко почав будувати незаконну стоянку, бо у аптеки, власники якої орендують у нього приміщення, немає прибутків. Взяти дозволи на розміщення цього об’єкту в міськраді та погодження від поліції Волошаненко забув. Крім того, майбутня парковка, за планами ініціатора будівництва, має зайняти частину тротуару.

Після резонансу в ЗМІ, візиту міських чиновників, поліції та спецінспекції, будівництво там згорнули, але згодом на об’єкт знову вийшли робітники і почали зварювальні роботиПатрульна поліція Кропивницького підтвердила незаконність зведення парковки по вул. Великій Пермській 11/2 і пообіцяла притягнути до адмінвідповідальності ініціатора будівництва.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар