Підприємству “Схід ГЗК” дозволили освоювати нову ділянку під територією міста

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© Концерн ядерне паливо

Сьогодні, 20 червня, депутати міськради Кропивницького дали погодження на гірничий відвід ДП “Схід ГЗК”. За це рішення проголосували 26 депутатів.


Після погодження гірничого відводу обласними депутатами, Інгульська шахта зможе освоювати нові ділянки для видобутку уранової руди.

Позачергове засідання облради з цього питання заплановане на п’ятницю, 23 червня.

Погодження цього питання у міськраді стало можливим після успішних домовленостей щодо підписання Меморандуму про співпрацю і партнерство між ДП “Схід ГЗК”, державним концерном “Ядерне паливо” та міською радою Кропивницького.

Цим меморандумом передбачено щорічне виділення підприємством 2 млн грн на соціальні потреби мешканців Кропивницького. Угода також передбачає ряд інших соціальних обов’язків перед громадою міста, які бере на себе ДП “Схід ГЗК”.

Ділянка на яку підприємству погодили гірничий відвід знаходиться під житловими мікрорайонами Кропивницького – під селищем Гірничим, Завадівкою, Катранівкою, Кущівкою та Балкою.

Мешканці цих мікрорайонів неодноразово заявляли про шкоду, яку завдає їм шахта під час виробничого процесу.

Зокрема, через те, що видобуток урану ведеться за допомогою підземних вибухів, на території цих мікрорайонів часто стаються пошкодження будівель, а також значно підвищений рівень радону.

Головний інженер ДП “Схід ГЗК” під час свого виступу на сесійному засіданні запевнив, що підприємство планує виділення 10 млн грн для модернізації обладнання, що значно зменшить негативний вплив від діяльності шахти.

Після погодження, яке надали депутати, представники ДП підприємства та міський голова Кропивницького Андрій Райкович підписали Меморандум про співпрацю і партнерство між ДП “Схід ГЗК”, державним концерном “Ядерне паливо” та міською радою Кропивницького.

Нагадаємо, 1,5 тисячі гірників Інгульської шахти вже 2 тижні не працюють через відсутність ліцензії використання природних надр.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар