Кропивницьких рибалок у міськсаду застерегли від необережної поведінки на воді

Сьогодні,16 червня, фахівці Служби порятунку вкотре провели роз’яснювальну роботу на тему безпеки на воді. Цього разу рятувальники застерігали від необережної поведінки громадян на березі живописної річки Сугоклея – це улюблене місце відпочинку мешканців Кропивницького.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби У ДСНС в області.

Цього дня у зв’язку з прохолодною погодою ніхто не купався, проте рибалок було достатньо. Головне, про що рятувальники просили пам’ятати, – не ризикувати своїм здоров’ям та життям задля гострих відчуттів. Стихія не вибачає помилок, тому плавати та пірнати у нетверезому стані – не варто навіть досвідченим плавцям. Крім того, перепад температур та тиску при вживанні алкоголю та зануренні у прохолодну воду може спричинити серцевий напад та інші проблеми зі здоров’ям, що можуть стати причиною утоплення. У човні необхідно завжди тримати речі, необхідні для порятунку у воді. А якщо рибалка погано плаває – запливати на глибину навіть у плавзасобі варто тільки у рятувальному жилеті.

Кожен з рибалок, що прийшов сьогодні на Сугоклею за «здобиччю», має дітей, тому рятувальники нагадували про необхідність контролю за дітьми на водоймах. Необхідно пояснити малечі: якщо дорожиш життям, не можна жартома занурювати один одного у воду, штовхати іншого з будь-яких пристосованих чи стихійних місць для пірнання тощо. Та головне – не ходити до річки без супроводу дорослих. Також рятувальники розповідали людям про правила надання допомоги при утопленні та правила порятунку на воді.
Традиційно, свої слова рятувальники підкріпили наочними матеріалами – усі громадяни отримали листівки з правилами поведінки на воді.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар