У відремонтований новгородківський гуртожиток планують заселити понад 100 сімей внутрішньо переміщених осіб

Новгородківський гуртожиток перед початком ремонту

Сьогодні, 16 червня, у смт Новгородка урочисто відкрили гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб, відремонтований у рамках реалізації проекту «Побудуємо майбутнє разом!» за підтримки Європейського Союзу. Загальний обсяг коштів, використаних для реалізації проекту, складає 27 млн 116,6 тис. грн. 20 липня планується розпочати заселення мешканців гуртожитку. На сьогодні бажання отримати кімнати виявили 139 сімей тимчасово переміщених осіб.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт ОДА.

Символічну стрічку на вході в будівлю перерізали голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, голова облради – співголова Наглядової ради з реалізації проекту Олександр Чорноіваненко, керівник проекту Валерій Кальченко та селищний голова Новгородки Олександр Сириця.

Варто нагадати, що грантовий контракт Євросоюзу та Кіровоградської обласної ради на виконання проекту під назвою «Побудуємо майбутнє разом!» було підписано в березні 2015 року (у рамках програми з підтримки європейською спільнотою громад, які опинилися в зоні конфлікту в Україні). 1 вересня 2016 року в Новгородці вже розпочав роботу відреставрований у межах цього ж проекту дитячий садок «Світлячок».

Загальний обсяг коштів, використаних для реалізації проекту, складає 27 116,6 тисяч гривень, а це кошти Європейського Союзу, обласного бюджету, Новгородківського районного і селищного бюджетів.

Вітаючи учасників урочистої церемонії з відкриттям гуртожитку, Сергій Кузьменко наголосив:

“Майже два роки тривала реалізація проекту зі створення комфортних умов для людей, які змушені були переселитися до нас зі сходу України. Хочу принагідно подякувати європейським партнерам за підтримку нашої держави в тяжкі часи. Ці кошти, а це понад шістсот тисяч євро, які Євросоюз виділив на реалізацію проекту, були надзвичайно необхідними не лише для нашої області, а й для нашої країни у вирішенні проблем вимушених переселенців. Влада Кіровоградщини активно підтримала цей проект, адже велику суму коштів було виділено з обласного та місцевих бюджетів”.

Голова облдержадміністрації побажав усім, хто переїхав зі сходу країни, мирного, заможного і комфортного життя та підкреслив, що жителі області – гостинні, приймуть і підтримають усіх, хто виявив бажання жити на Кіровоградщині.

Від майбутніх жителів гуртожитку за реалізацію проекту подякував колишній житель сходу Володимир Семенов, зазначивши, що це велика допомога і підтримка його земляків.

Після вітальних промов, усі бажаючі мали змогу оглянути оновлене приміщення гуртожитку. Будівлю спроектовано за блочним принципом, у кожному блоці – 8 житлових кімнат та санвузли. На два блоки передбачено використання двох кухонь, побутової кімнати, двох лоджій. Будівлю забезпечено водою – збудовано власну водопровідну башту, каналізацією та електричним опаленням. Варто також зазначити, що всі кімнати вже укомплектовано меблями, а кухні – електроплитами, електроводонагрівачами, холодильниками, кухонними шафами, столами і стільцями, побутову кімнату оснащено пральними машинами. При реалізації проекту використовувалися енергозберігаючі технології – утеплено стіни, стелю. Упорядковано і територію поруч із гуртожитком – висаджено молоді дерева, побудовано ігрові та спортивні майданчики, стоянку для автомобілів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар