Мешканка Кіровоградщини нібито незаконно забрала сина з Іспанії

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Мешканець Королівства Іспанія звернувся до юстиції Кіровоградщини з проханням посприяти поверненню неповнолітнього сина додому, якого, на його думку, незаконно утримує мати у Благовіщенському районі.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі ГТУЮ у Кіровоградській області.

Працівником відділу судової роботи та міжнародного співробітництва Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області 9 червня 2017 року у приміщенні Служби у справах дітей Благовіщенської районної державної адміністрації Кіровоградської області проведено бесіду з матірʼю малолітньої дитини у зв’язку із заявою батька дитини про сприяння поверненню останньої до Королівства Іспанія, поданою на підставі  статті 8 Конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей від 25 жовтня 1980 року.

Підставою для звернення заявника з вищезазначеною заявою стало порушення на його думку матір’ю дитини його права піклування про малолітнього сина внаслідок незаконного переміщення останнього до  України у жовтні 2016 року.

Під час проведення бесіди матір дитини ознайомлено з вищезазначеною заявою та з положеннями Конвенції 1980 року. Мати відмовилась добровільно повернути дитину до Королівства Іспанія, аргументи відмови виклала у письмовій заяві.

Слід зазначити, що у разі недосягнення дружнього вирішення питання між сторонами заявник має право у відповідності з вимогами Конвенції 1980 року ініціювати судову процедуру щодо повернення дитини до місця її постійного проживання.

Додатково слід зазначити, що Конвенція 1980 року набула чинності для України 01 вересня 2006 року і застосовується у відносинах з Королівством Іспанія з 01 березня 2008 року. Цілями Конвенції 1980 року є захист дітей від шкідливих наслідків їх незаконного переміщення через міжнародні кордони або незаконного утримування, забезпечення їх негайного повернення до держави їх постійного місця проживання, а також забезпечення захисту прав на доступ до дитини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар