Модернізація на 55 млн євро: на що “Теплоенергетик” проситиме кошти у Європейського інвестиційного банку

фото: УНІАН

Учора, 13 червня, члени виконавчого комітету погодили участь кропивницького КП «Теплоенергетик» у проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України» з проектом «Оптимізація системи теплозабезпечення центральної частини міста Кропивницький та смт. Нове» на суму 55 млн 422 тис. євро. Цим рішенням члени виконкому дали добро на початок діалогу підприємства з Європейським інвестиційним банком.

Як доповів під час засідання виконкому начальник управління економіки Андрій Паливода, КП «Теплоенергетик» проситиме кошти на три проекти.

“Даним рішенням ми надаємо можливість комунальному підприємству розпочати діалог з Європейським інвестиційним банком для покращення ситуації у сфері енергоефективності на даному підприємстві. Пропозиція “Теплоенергетика” складається з трьох частин. Перша пропозиція стосується модернізації котельні на селищі Новому для зменшення витрат при генеруванні енергії. Її обсяг – 12 млн 262 тис. грн. Друга пропозиція, це встановлення знову ж таки на селищі Новому сонячної електростанції потужністю 7 Мегават. Вартість проекту – 11,7 млн євро. І третя пропозиція стосується переобладнання основної котельні підприємства під тверде паливо та паливо RDF («тверде відновлене паливо», простіше кажучи – паливо з відходів). Вартсть – 1 млрд грн.
Цим рішенням, яке згодом буде розглянуте депутатами міськради, ми на себе ніяких зобов’язань не беремо. Ми лише висловлюємо свої наміри і даємо можливість підприємству встановлювати діалог з інвесторами”, – повідомив Андрій Паливода.

Члени виконкому одноголосно підтримали наміри керівництва “Теплоенергетика”, тепер слово за депутатами міськради.

КП «Теплоенергетик» – теплогенеруюче підприємство, яке постачає тепло у третину житлових будинків та комунальних закладів Кропивницького. Також підприємство виробляє електричну енергію.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар