У Кропивницькому патрульні навчали підлітків прийомам самозахисту

На базі Управління патрульної поліції Кропивницького розпочався тренінг з тактичної підготовки. Аби покращити свої професійні якості до обласного центру приїхали офіцери поліції з 8 областей України. Тренують їх досвідчені інструктори з м. Київ.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сторінку Патрульної поліції у Facebook.

«Тактично підготовлений поліцейський повинен не лише професійно володіти прийомами рукопашного бою, але й знати, як запобігти ризикам, що можуть виникнути в конфліктних ситуаціях», – констатує інструктор з тактичної підготовки (м. Київ) Микита Діденко.

На одне з таких занять патрульні Кропивницького запросили учнів НВО №32.

14-річний Едуард від такої ініціативи в захваті. Кожна зустріч з поліцейськими для хлопця – знакова. Два тижні тому заступник командира роти патрульної поліції Кропивницького вручив хлопцю грамоту за те, що допоміг патрульним затримати грабіжника. Раніше тактичні прийоми затримання учень бачив лише у фільмах, сьогодні опановував елементи самозахисту пліч-о-пліч з поліцейськими.

«Для мене – це був надзвичайно цікавий і корисний майстер-клас. Сподіваюся, що базові тактичні прийоми не знадобляться мені у реальному житті, проте, якщо знову випаде нагода стати свідком правопорушення – не замислюючись, виконаю свій громадянський обов’язок і затримаю злочинця», – зізнався Едуард.

Спочатку патрульні провели з дітьми розминку, згодом показали основні прийоми, які можна опанувати протягом короткого проміжку часу, а в кінці заняття – учні продемонстрували все, чому навчилися на майстер-класі.

«Всі хлопці бездоганно оволоділи прийомами самозахисту, мужньо витримали всі фізичні навантаження, навіть відтискалися на кулаках на рівні з патрульними. Звичайно, приємно було почути, що всі вони хочуть бути поліцейськими»,- зазначив інспектор патрульної поліції Кропивницького Гога Самсонія.

Наступний майстер-клас охоронці порядку проведуть вже в понеділок, 12 червня, цього разу для вихованців НВО №17. Не втратять можливості ще раз поспілкуватися з поліцейськими і учасники сьогоднішнього майстер-класу, адже для більшості з них патрульні вже стали хорошими друзями.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар