Завдяки системі “ProZorro” Знам’янська міська лікарня у 2017 році заощадила понад 120 тис. грн

Знам’янська міська лікарня показує чи не найвищу активність у системі публічних закупівель «ProZorro» серед медзакладів області. За п’ять місяців нинішнього року Знам’янська міська лікарня ім. А. Лисенка заощадила 9%, тоді як економія закладів охорони здоров’я Кропивницького – 3%.

Про це інформують аналітики КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

За 2017 рік Знам’янська міська лікарня ім. А. Лисенка оголосила 124 процедури, з яких 80 – було завершено. Майже третина від усіх закупівель – це закупівлі медичних препаратів, виробів і обладнання. У той час, як деякі лікарні через «ProZorro» взагалі не купують медичні вироби.

«Із 80 завершених процедур, 75 – це допорогові закупівлі, які дозволили закладу суттєво підвищити відсоток економії. Адже 75% загальної економії закладу (89 239 грн.) відбулись на допорогах. Саме активна діяльність цього закладу на допорогових закупівлях доводить нашу гіпотезу про те, що це шлях до збільшення економії, який відкриває можливості для закладу витратити заощаджені кошти на недофінансовані потреби. Закликаємо інші заклади охорони здоров’я брати приклад та більш активно використовувати допорогові закупівлі», – відзначає аналітик Аліна Логінова.

Загалом закупівлі у системі «ProZorro» Знам’янською міської лікарнею ім. А. Лисенка були здійснені на 1 221 207 гривень. Відтак, економія становить майже 120 тисяч гривень.

Довідково: Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» здійснює свою діяльність щодо налагодження соціальної підзвітності влади в рамках проекту «Кіровограду – соціально підзвітну медицину» за підтримки МФ «Відродження».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар