На Кіровоградщині діє 18 бюро безоплатної правової допомоги

На сьогоднішній день на території Кіровоградської області працюють 18 пунктів безоплатної правової допомоги громадянам.

Про це під час прес-конференції розповів начальник Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Вадим Гуцул, повідомляє кореспондент Першої електронної.

Минулого року по всій області були ліквідовані районні управління юстиції, а на їхньому місці створені бюро безоплатної правової допомоги. У пунктах проводять консультації та надають громадянам допомогу у правильному оформленні різноманітних документів.

Окрім того, за словами Вадима Гуцула наразі у громадян низький рівень правової свідомості, тому працівники бюро намагаються якнайякісніше виконувати свою роботу та інформувати громадян про їхні законні права.

Також юстиція з початку року запустила систему з надання онлайн-послуг, за допомогою якої люди зможуть отримати консультації чи необхідні документи не виходячи з дому.

В режимі-онлайн тепер можна подати заявку на шлюб, отримати будь-які документи пов’язані з реєстрацією, записатися на стажування в управління юстиції тощо.

Щодо останнього пункту, то наразі юстиція проводить набір громадян до 35 років, які навчаються або закінчили навчання, на стажування в управлінні. Посадовці заявляють, що завдяки стажуванню будь-хто зможе знайти роботу, відповідно до свого характеру – будь-то спокійна робота з паперами в офісі чи активна і напружена в залах судових засідань.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар