Маршрути, графіки, технічний стан: Укртрансбезпека перевірить громадський транспорт Кропивницького

фото: beztabu.net

З 6 червня по 6 липня 2017 року у Кропивницькому буде проводитись комплекс профілактичних заходів «Автобус – 2017». Управління Укртрансбезпеки у Кіровоградській області спільно з працівниками управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області та Управлінням патрульної поліції м. Кропивницького перевірятимуть дотримання автопідприємствами законодавства у сфері безпеки дорожнього руху.

Про це Першій електронній повідомили в управлінні Укртрансбезпеки.

Профілактика аварійності на пасажирському автомобільному транспорті займає одне з першочергових завдань, адже здійснення державного контролю за дотриманням автопідприємствами законодавства у сфері безпеки дорожнього руху – є запорукою життя та здоров’я громадян, що користуються громадським транспортом.

Дані заходи спрямовані на попередження порушень правил дорожнього руху водіями автобусів, насамперед: проїзду залізничних переїздів, перевезення пасажирів понад установлену кількість, керування водієм автобуса без оформлення дозвільних документів, перевезення пасажирів на маршруті протяжністю понад 500 км одним водієм, відхилення від визначеного маршруту руху, зберігання автобусів поза встановленими місцями стоянки.

Одночасно буде посилено контроль за дотриманням вимог безпеки під час організації та здійснення перевезень дітей до місць відпочинку та у зворотному напрямку, контроль за технічним станом автобусів (справність аварійних виходів, правомірність встановлення газового обладнання та додаткових місць для сидіння, не передбачених технічною документацією).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар