На ремонт Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю у Кропивницькому виділено 1,5 млн грн

Учора, 31 травня, заступник міського голови Наталія Дзюба проінспектувала хід ремонтних робіт у КЗ “Центру соціaльної реaбілітaції (денного догляду) дітей з інвaлідністю Фортечної рaйонної рaди у м. Кропивницькому”. Цьогоріч на його ремонт виділили близько 1,5 мільйони гривень.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт міськради.

За словами керівника центру реабілітації Лілії Місюні, у приміщеннях ремонт не робився близько 25 років. Усі інженерні комунікації перебували в аварійному стані, протікали, що завдавало великої шкоди фундаменту будівлі. Крім того, через надмірну вологість стіни в одній із частин корпусу вкривалияь цвіллю, яку діти вдихали разом із повітрям.

Цього року з міського бюджету на капітальний ремонт та реконструкцію приміщень реабілітаційного центру було виділено близько 1,5 мільйони гривень. Як повідомила Лілія Місюня, на першому поверсі будуть відремонтовані ігрові та спальні кімнати для вихованців центру, на другому поверсі приведуть до ладу актову залу. Крім того, малий проект “Здоровi дiти – наше майбутнє”, в рамках реалізації програми “Громадський бюджет”, який передбачає облаштування спортивно-iгрового майданчика для проведення урокiв фiзкультури у центрі реабілітації, став одним із переможців у голосуванні за найкращі громадські ініціативи.

“У нашому реабілітаційному центрі є ще одна проблема, яка потребує вирішення та підтримки міської влади, – зазначила керівник центру. – Нам потрібен один спеціалізований автобус для перевезення діток з обмеженими можливостями на заняття до центру, крім того, такий транспорт дасть можливість возити дітей на різні цікаві заходи та екскурсії”.

Наталія Дзюба запевнила, що придбання такого автобусу буде наступним завданням для міської влади після ремонту будівлі центру реабілітації, який планується закінчити до початку нового навчального року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар