На Кіровоградщині 5 кругових перехресть обладнають новими знаками

На кільцях доріг загального користування Кіровоградщини з’являться інформаційні таблички, які інформуватимуть водіїв про нові встановлені знаки. Загалом у області визначили 5 перехресть з круговим рухом.

Про це повідомляє прес-служба Сад у Кіровоградській області.

Згідно зі змінами до статті 41 Закону України “Про дорожній рух”, які Верховна Рада прийняла 4 квітня, з 28 квітня в Україні пріоритет мають автомобілі, які рухаються по колу на круговому перехресті.

Першим на Кіровоградщині будуть облаштовувати Бобринецький напрямок. Для уникнення аварійних ситуацій та заторів транспорту у зимовий період, через наявність крутого підйому на одному з примикань, на даному перехресті буде використана схема дорожнього руху без застосування Правила головного кільця.

Тобто, на даному перехресті головною дорогою буде напрямок, який співпадає з об’їзною дорогою м. Кропивницький, а примикання з боку міста та у бобринецькому напрямку будуть другорядними.

Перехрестя розташоване на виїзді з міста Кропивницький в напрямку м. Бобринець.

Всі інші перехрестя на дорогах загального користування з круговим рухом матимуть головним – кільце.

  • Перехрестя розташоване в с. Смоліно Маловиськівського району на перехресті вулиць с. Смоліно та автомобільної дороги місцевого значення С121021 Смоліно-Новопавлівка;
  • Перехрестя розташовано в с. Перегонівка Голованівського району. Перехрестя вулиць с. Перегонівка та автомобільної дороги державного значення Т-24-15 Тальне-Камянече-Нерубайка-Голованівськ-Ульяновка;
  • Перехрестя розташоване в смт.Голованівськ на перехресті вулиць смт. Голованівськ та автомобільної дороги державного значення Т-24-15 Тальне-Камянече-Нерубайка-Голованівськ-Ульяновка;
  • Перехрестя розташоване в смт. Вільшанка на перехресті автомобільних дороги Т-12-08 Пушкове-Вільшанка-Добровеличківка та вулиць смт. Вільшанка;
  • Перехрестя розташоване в м. Гайворон на перехресті автомобільних доріг Т-02-07 Джулинка-Гайворон-Ульяновка-М-05 та автомобільної дороги місцевого значення (обласного) О120302 Гайворон-Долинівка (Червоне-вихід на а/д Р-71)

Служба автомобільних доріг звертається од водіїв бути уважними на дорогах і не нехтувати інформацією на знаках.

Нагадаємо, у Кропивницькому встановили нові дорожні знаки на круговому перехресті біля аеропорту.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до На Кіровоградщині 5 кругових перехресть обладнають новими знаками

  1. Моїй голові це все не зрозуміло. От цього стануть дороги кращі? Чи можливо уже все в нас добре, тільки і залишилось що таким зайнятись?

Коментарі заборонені.