Кругове перехрестя біля аеропорту у Кропивницькому обладнали новими знаками

Учора, 30 травня, у Кропивницькому встановили нові дорожні знаки на круговому перехресті біля аеропорту. Відтепер на перетині вул. Короленка, Толстого, Романа Шухевича та Олександрівського шоссе, біля аеропорту  пріоритет мають ті автомобілі, які рухаються по колу.

Від самого ранку на цьому місці інспектори проводили з водіями роз’яснювальну роботу щодо правил проїзду перехрестя з круговим рухом. Водії дякували за настанови та обіцяли дотримуватися ПДР, повідомляє прес-служба патрульної поліції.

«Відповідно до прийнятого закону, перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу. Варто також нагадати, що перехрестя із круговим рухом є тільки таке, перед яким встановлено знак 4.10 «круговий рух». Наявність же клумби або острівця круглої форми не надає перехрестю статус «кругового», – наголосив начальник сектору безпеки дорожнього руху УПП Кропивницького Сергій Бабенко.

Нагадаємо, після внесення змін до статті 41 Закону України “Про дорожній рух” (щодо пріоритетності транспортних засобів, які рухаються по колу), які Верховна Рада прийняла 4 квітня, у Кропивницькому виникла потреба встановлення додаткових дорожніх знаків, хоч законопроект і не передбачав цього.

Комісія з питань безпеки дорожнього руху визначилась із усіма дорожніми знаками, які будуть встановлені на перехрестях з круговим рухом, щоб урегулювати курсування транспорту відповідно вимог ПДД.

Перехрестя з круговим рухом на перетині вул. Короленка, Толстого, Романа Шухевича та Олександрівського шоссе, біля аеропорту, члени комісії вирішили обладнати додатковими знаками 2.1. “Дати дорогу” та 4.10 “Круговий рух”. Крім того, до знаків додадуть таблички 7.8. “Напрямок головної дороги” та відновлять знаки 4.2, які вказують напрямок руху.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар