Заступник голови ОДА хоче покарання для чиновників, які встановили завищені тарифи на послуги ЖКГ

Перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко заявив про неправомірні дії окремих органів місцевого самоврядування під час встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги, а саме: виконавчими комітетами Новомиргородської, Олександрійської та Гайворонської міських рад, а також про те, що вказані порушення до цього часу не усунуті.

Про це Сергій Коваленко повідомив під час засідання обласної комісії з питань узгодження обсягу заборгованості з різниці в тарифах, яке відбулося в ОДА, повідомляє Перша електронна з посиланням на прес-службу облдержадміністрації.

Тарифи КП ”Новомиргородські муніципальні інженерні мережі” прийняті з порушенням вимог Порядку формування тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2011 року №869 у частині перекладання значного обсягу витрат для населення на категорії бюджетні установи та інші споживачі (150,86 грн. за м3 водопостачання та водовідведення) , що призводить до необґрунтованих витрат бюджетів усіх рівнів.

Рішенням виконавчого комітету Олександрійської міської ради від 23 січня 2017 року №43 встановлені тарифи на теплову енергію для ТОВ ”Захід-Схід-Енерго”. При цьому, порядок формування тарифу було порушено. Крім того, при затвердженні вказаного тарифу допущено його необґрунтоване завищення на суму майже 160 грн. за Гкал.

Комунальне підприємство ”Гайворонський комунальник” здійснює безліцензійну діяльність та не має встановленого тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Підприємство безпідставно нараховує плату за ці послуги і отримує відшкодування з державного бюджету нарахованих пільг та субсидій.

У зв’язку з цим, перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко звернувся до присутніх на засіданні представників Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області та Управління захисту економіки у Кіровоградській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України щодо приведення тарифів у відповідність до чинного законодавства, повернення до державного та місцевих бюджетів коштів, сплачених незаконно та притягнення до відповідальності осіб, які завдали збитків. Відповідні звернення обласна державна адміністрація уже направила СБУ та Нацполіції.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар