В Олександрії депутатка облради через суд захистила свою честь і гідність

фото: Моя Олександрія

Олександрійський суд частково задовольнив позов депутата обласної ради Ірини Чемерис до головного лікаря Олександрійського центру первинної медико-санітарної допомоги Сергія Дячука про захист честі і гідності, спростування недостовірної інформації та захист ділової репутації.

Суд виніс рішення учора, 26 травня, пише Моя Олександрія.

Суд зобов’язав газету “Вільне слово” та Дячука спростувати один з фрагментів статті, а саме: “За словами начальника департаменту охорони здоров’я О. Рибальченка, постійна депутатська комісія з питань охорони здоров’я та соціальної політики обласної ради, яку очолює олександрійка І. Чемерис, блокувала створення гемодіалізного центру в Олександрії”.

Відповідачів зобов’язано опублікувати спростування в газеті “Вільне слово” протягом місяця.

У суді відповідачі не змогли привести доказів, що комісія і Чемерис блокували створення гемодіалізного центру в Олександрії, хоча редактор газети Людмила Приходько стверджує, що таке було.

Під час розгляду справи Дячук вибачився перед Чемерис. Він пояснив, що написав статтю “на емоціях”, і як читач, а не керівник медичного закладу. Втім, як видно з рішення, якраз в “емоціях” суд не побачив крамоли, а зобов’язав спростувати фактичне твердження, вважаючи його неправдивим.

Нагадаємо, висловлюючи власну думку в газеті “Вільне слово” з приводу створення в Олександрії гемодіалізного відділення, Дячук допустив щодо Чемерис слова, які депутат вважала образливими і такими, що не відповідають дійсності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар