У Кропивницькому запрошують доторкнутися до “Легенд рідного міста”

Легенди Кропивницького запрошують усіх шанувальників історії і культури рідного міста на пішохідні екскурсії вулицями обласного центру.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт міськради.

З ініціативи відділу культури і туризму міської ради в рамках проекту «Мистецькі вихідні» розпочинається цикл мандрівок «Легендами нашого міста».

Кропивничани і гості міста матимуть можливість під час екскурсій не тільки почути цікаві оповідання про місто, а й доторкнутися до таємниць та давніх легенд із життя цікавих людей, про доблесть і героїзм, про кохання та зраду. Це історії, які відбувалися з реальними людьми…мешканцями нашого міста… чоловіками і жінками, дітьми і літніми людьми… У кожного з них була своя історія, мрія, загадка і доля.

В мандрівках містом можна буде поринути в атмосферу життя різних епох, послухати про «жінок-шпигунів», познайомитися із маловідомими легендою “підземних ходів” та легендою “про царя і двох закоханих” і дізнатися багато-багато інших не менш цікавих історичних бувальщин давніх часів.

Перша екскурсія вже завтра – 27 травня. Збір о 16.00 біля пам’ятника Пашутіну.

Нагадуємо, що екскурсії проводитимуться щосуботи безкоштовно для всіх охочих екскурсоводом музею музичної культури ім. К. Шимановського, лауреатом премії імені Ястребова – Оленою Класовою.

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном відділу культури і туризму міської ради: (0522) 24 25 70

Поширити:

Залишити коментар:

коментар